• 9
    psikolojik etkisi bakımından deginilmesi gereklidir. daha onceki transfer politikamiza baktigimizda "bi tane super yabanci bul, takimi sirtlasin" seklindeydi, bunun modern futbolda yeri yoktur falan gibi teknik kismini gectikten sonra psikolojik kismi cok onemli. bu tarz transferlerde gelen oyuncu bi hagi, bi zidane falan degilse 3 mac sonra "ben mi kurtaracam bu takımı" modunu giriyor, sorun ustune sorunlar basliyordu. su ana kadar yaptigimiz transferler kalitede birbirleriyle yarisir seviyede ve takimda hem kalmak, hem forma sansi bulmak oyuncular icin inanilmaz bi keyif olmaya basladi.

    simdi galatasaray'a yeni transfer olan dos santos, eminim butun yabancilarimizi ezbere biliyordur. geldigi andan itibaren kendini burada kral olarak degil forma icin savasan biri olarak gorecektir. daha once besiktasin bu adami alip "10" numara oynatacagini falan okumustuk gazetelerde, simdi bu yastaki topcuya sen banko forma sansi + 10 numara verirsen, bu adam sahada futbolu birakir baska seylerle ugrasir. arda'nin bile bi donem bocaladigi oldu neyse ki o ucuz atlatti. dos santos'un olmasi gereken ortam budur. kendinin bile hayran oldugu futbolcularin icinde kendini gostermek icin cildiracagi bi ortam. baska bir ornek elano; simdi elano'nun takimda tek yuzune bakilan yabanci oldugunu dusunun, inanin bu adam lincoln'den 10 kat fazla sorun cikartirdi ama su anda sesini cikaramiyor, niye yerine oynayacak her adamla katkisi tartisilirda ondan. kendi kendine bile benim hakkim yeniyor diyemez.

    umarim bu bilincli surdurulen bi politikadir ve arkasi gelir, tek yabanci sakatlandiginda "bu hafta ne yapacaz" stresi artik ortadan kalkti gibi gozukuyor. bu politikanin organize ve bilincli yapildigina dair cok buyuk inancim var, herseyden once rijkaard gibi bi adam getirilerek takimin marka degeri cok yukarilara cekildi, arkasindan transferler yagmur gibi geldi.

    ben artik mac sonuclarina bakmiyorum bile, kafa olarak cok dogru yoldayiz. hatta o kadar dogru yoldayiz ki kimsenin dikkat etmedigi bi detayi paylasiyim; su anda avrupada butun unlu markalarin vitrinleri mor, ogrendigime gore bu senin moda rengi mormus. yani araya bizim mor formayi katsam cayir cayir gider. simdi ben ilk basta tesaduf denk geldi demistim ama artik bunu bile hesaplayan bi yonetim oldugunu dusunuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın