• 184
    süper lig tarihinin en garip sezonu başladı. bu akşam bizim takım nasıl oynayacak merak ediyorum ama biz de dahil takımların doğru düzgün halini 5-6 hafta sonra göreceğiz muhtemelen. bizim yönetim de orta saha transferini geciktirerek bu sürece katkı sağlıyor sağ olsun. okan buruk socrates röportajında ilk 5 haftayı hazırlık sürecine dahil görüyoruz demiş.

    genelde takımlarda hocalar neyi yapmayı denediğini çözmeye çalışıyorum. nasıl stratejiler geliştiriyorlar, saha içi sorunları nasıl çözüyorlar araştırması bence eğlenceli.

    bizim lige bakınca anadolu takımları kalite olarak fark etse de oyun tarzı olarak genelde birbirlerine yakın davranıyorlar. kazanmak durumunda olan takımsanız sizin bunlara çare bulmanız gerekiyor. eğer geriden düzgün oyun kuramıyorsanız ön alanda pres yapıyorlar, uzun topla çıkıyorsanız geride bekliyorlar. set hücumunuz kötüyse veya direkt hücum ediyorsanız derinde kalabalık savunuyorlar.

    geçen sezon ilk yarısı geriden iyi çıksak bile ön alana geçirmede sıkıntı yaşıyorduk. takımın atletizmi düşüktü geçiş hücumu da yapamıyorduk, bir de bu yetmezmiş gibi çok temposuz set hücumu yapıyorduk. gittikçe takımın öz güveni de dip yapınca rezalet bir dönem geçirdik.

    ikinci yarıda pandemiye kadar olan dönemde ise geriden daha iyi çıktık ki presle bunu kırmak isteyenler oldu. örneğin fener maçı, aynı beşiktaş'a oynadıkları gibi bastılar ki o maçta net üstünlük sağlamışlardı. bizde ise ters tepti, daha çok arkada yakalanmalarına neden oldu. onyekuru sayesinde hızımız arttı, hiçbir şey yapmasa bile kanattan kaçışları rakip savunmayı geriye koşturup alan açılmasını sağladı. bunlarla birlikte iyi set hücumu yapılması son yıllarda gördüğüm en baskın galatasaray takımını ortaya çıkardı.

    bence fatih hoca buradan devam etmek istiyor ama yapılamayan transferler ve elden gidenler ortaya ne çıkaracak merak ediyorum. açıkçası birkaç genç transferiyle bu oyunun üzerine gitmeye çalışırız diye bekliyordum ama öyle bir dönem geçirmedik.

    en büyük sorunlardan biri onyekuru'nun gitmesi. sağda feghouli'nin içeri girmesini, daha oyun kurucu gibi oynamasını istediğini görüyoruz. form tutana kadar göbeğimiz çatlıyor ayrı konu. diğer kanadı ise daha hızlı, atletik oyuncu koyuyordu, sezon başı babel'i koyunca takım durdu. şimdi bekler daha atletik, iki kanadı da içeri girecek bekler çıkacak bir düzen deneyeceğiz sanırım. sol açıkta kim oynayacak çok merak ediyorum.

    geriden çıkma konusunda profil olarak iyiyiz. marcao blokları delik deşik eden paslarıyla tam pres kırıcı, luyindama (sakatlığı süresince de donk) uzun pas ve gerektiğinde topla dribling yaparak rahatlatabiliyor. hoca uzun süredir ön libero oynayan oyuncunun yardımcı olmasını, bir nevi 3'lü gibi oynattığını görüyoruz. burada seri olunca pas kalitesi inanılmaz artıyor. bu yüzden bence hoca hala seri'yi istiyor. seri'nin olmadığı durumda burada donk olabilir. donk savunma sertliğini artırıyor ama pas kalitesi düşüyor. hoca buraya değişik bir isim hazırlar mı göreceğiz.

    8 numara içinse önce mensah ile ilgilenildi sonra benzer profilde etebo geldi. çok defansif bir yapı istemiyor burada sanırım hoca. nasıl kullanacağını birkaç haftaya anlarız.

    işin hücum tarafı baya karmaşık gibi. sol açıkta kim oynayacak ilk soru. falcao ne kadar formda, diagne ne kadar süre alacak? set hücumunu nasıl yapacağız, örneğin diagne'nin süresini yükseltip kapanan takımlara karşı beklerden orta sayısını artıracak mıyız?
    burada emre akbaba daha sabit sanırım, maçına göre oynayacak yine (zaten sakat şu anda).
    belki de en önemli soru ise muslera'nın yokluğu bizi nasıl etkileyecek?

    sıfır bir takım olarak gelmiyoruz ama kritik pozisyonlar için soru işaretlerimiz var, fatih hocam'a sabırlar ve başarılar diliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın