resim
Alexander Sørloth
Takım:Atlético Madrid
Mevki:Santrfor
Yaş:28
Boy:1.95
Uyruk:Norveç
  • 353
    hakikaten muthis bir futbolcu, trabzonspor icin muthis bir firsat ve kazanim. muriqi'nin lazio'ya 20 milyon'a gittigi yerde de kesinlikle 50 milyon euro seviyesinde bir adam, hos futbolda malesef boyle bir fiyat dengesi de bulunmuyor.

    benim sorloth'un 2019/20 sezonu performansi sonrasi turk futbolseverleri gozunde olusan bir durum hakkinda soylemek istediklerim var. oncelikle bolca hayiflanilan bir sezon oldu bizim acimizdan, sorloth'u veya benzer oyunculari biz neden getiremiyoruz sorusu soruldu. kesinlikle hakli bir sorudur, hele ki falcao'nun hicbirimizi tatmin etmeyen sezon performansi sonrasi. lakin boyle seylerde bugunden gecmise dogru bakinca soylenebiliyor bunlar, o transfer doneminde dusunursek, onceki 2 sezonu sampiyon bitirmis, sampiyonlar liginde resmen forvetsiz oynamak durumunda kalmis, bu sezon avrupada basari bekleyen ve havaya girmis bir galatasaray camiasi vardi. boyle bir atmosferde forvet tercihini crystal palace'de oynayan, premier ligde golu olmayan genc bir norvecli oyuncudan yana kullansak, cok agir elestirirdik. falcao'nun ismi cok daha motive edici, cok daha tatmin edici duruyordu. malesef futbolda isler garip ilerleyebiliyor, o isimsiz norvecli inanilmaz bir katki verirken, falcao hayal kirikligi yaratti. ama hayiflanacak bir kabahatimiz oldugunu dusunmuyorum, hayatin ilgincikleri bunlar, ders cikarmaliyiz, belki de biz taraftar ve kulup olarak onceliklerimizi, deger yargilarimizi modifiye etmeliyiz. misal bu sezon cok sukur ki hicbirimiz 30 yas ustu yildiz statusunde oyuncu hevesine girmedik, hepimizin beklentisi sorloth tipi genc transferler.

    bu noktada da sunu eklemek istiyorum. bu tip transferleri yaparken de, sorloth'u ilk kulubunden alan takim olamayiz. yani kucuk ligde parlama yapan adami dogrudan getirecek izleme agi, maddi guc ve kulup/ulke/lig kalitesi mevcut durumda yok. fakat boyle sicrama yapip kendini iyi bir lige atan ama bir sebepten bekleneni veremeyen gencler icin de, cok iyi bir 2.sans takimi ve ulkesiyiz. futbol tutkumuz, oyunculara olan ilgimiz ve nispeten iyi maas kosullarimiz cazip gelir. yani cikistayken degil, hafif dusus yapmisken boyle adamlari getirebiliriz, keza trabzon da sorloth'u boyle getirdi. bu performansi ongorulebilir cinsten degildi, trabzon'un da bunu cok planli yaptigi soylenemez. zira biliyoruz boyle bir sistemsel futbol akillari yok, hocalari bile sezon ortasinda bir anda gitti, baskanlari desen leylanin onde gideni. ama goruyoruz ki bu kadar yanlisin icinde bile muthis bir dogru cikabiliyor, sadece denemek, kovalamak lazim. ben galatasaray olarak ornegin tum transfer sezonunu cikisa gecmis 2 polonyali, norvecli oyuncuya harcamak yerine, bu tarz 2.sans arayan genc ve duzgun karakterde futbolcu aramamizi isterdim. taraftar olarak da beklentimizi buraya evriltmeliyiz diye dusunuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın