resim
Oghenekaro Peter Etebo
Takım:-
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:28
Boy:1.74
Uyruk:Nijerya
  • 111
    valla oyuncuyu daha bugün duydum, o özelliklerini değerlendirecek halimiz yok, lakin tip olarak doğru transfer modeli budur. daha doğru tabirle bizim için mevcut düzende uygun transfer modeli hatta. çoğu taraftarımızda genç yetenek bulup parlatma hevesi var, bilgisayar oyunlarında bu yapılıyor da gerçek hayatta başka parametreler var. başka başlıklarda da yazdım bunu, ben hiç olası görmüyorum 20 yaşında polonyalı, norveçli vs genç yetenekleri transfer edebileceğimizi. (buradan kastım bizim takım hedef ve kalitemize katkıda bulunup 15+ milyon euro bonservis getirebilecek düzeye çıkabilecek yetenekteki gençler tabi ki)

    yaşı kaç olursa olsun çıkış sürecinde olan herhangi bir yabancı oyuncunun yolunu galatasaray veya genel olarak türkiye'ye çevirmek şu dönem için hayalden öte değil. buna ne ülkenin, ligin kalitesi yetiyor, ne de mali güçlerimiz. portolar, shaktarlar, cska'lar,sevilla'lar yapabiliyor bunu ama bizim harcımız değil maalesef. biz hazır oyuncu ülkesiyiz şu an için, 30 üstü yıldızlar kovalandı yıllarca, hakkaten çok büyük isimler de geldi, lakin o deniz de kurudu. bonservis getirisi olmayan, saha içinde de her zaman istenileni vermeyen bu model oyuncuları artık getirecek maddi durum da yok, çok şükür ki futbolla alakalı dair beklentiler de kırıldı. daha aç, daha genç, maddi getirisi olacak oyuncular kovalanıyor. ama dediğim gibi burada da çıkışta kaliteli oyuncu yakalama şansımız ne bizim, ne de rakiplerimizin mümkün değil.

    bu sebeple aranacak oyuncu modeli tam olarak budur. zamanında potansiyel görülüp, yatırım yapılıp büyük liglerin küçük takımlarına veya küçük liglerin büyük takımlarına gelen, lakin sakatlık,formsuzluk vs gibi sebeplerle bekleneni verememiş, ama hala daha yaşı ve fırsatı bulunan oyuncular. böyle adamlara 2.şansı veren ülke olarak başarılıyız, futbol tutkumuz da bu konuda etkili. biraz gerçekçi olmakta fayda var, pazardan taze meyve alacak durumumuz yok arkadaşlar, mecburen bir tık hırpalanmış ama lezzeti kaçmamış meyvelere odaklanacağız. bu yol şu an için doğru yoldur, zamanla bu sistemin sahada karşılığını alırsak, maddi ve sportif durumda getiriler alırsak, taze meyvelere de yönelecek hale gelebiliriz.

    kimse böyle adamları daha ilk transferini yapmadan yakalamak lazım da demesin, taraftar olarak öyle bir sabrın yok senin en başta. bu çocuk hiç adını bilmediğimiz halde 20 yaşında nijeryadan buraya doğrudan geliyor olsa çok daha ağır eleştirirdik, buna mı kaldı koca kulüp diye. henüz o kafa yapısı bizde de yok, kulüplerde de, keşif ağı da yok o kadar zaten. ben bu arkadaşın transferinden memnunum, ne katkı alırız elbette kimse bilemez, ama nijerya milli takımında dünya kupası oynamış, ingiltere ve ispanya görmüş 24 yaşında bir orta saha, kiralık da olsa gayet ideal.
App Store'dan indirin Google Play'den alın