resim
Oghenekaro Peter Etebo
Takım:-
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:28
Boy:1.74
Uyruk:Nijerya
  • 110
    nijerya’nın warri eyaletinden olan 30+ kere nijerya a milli formasını giymiş kendisini box-to-box 8 numaraya yakın gören galatasaray’ın stoke city’den 1 yıllığına kiraladığı oyuncu.,

    orda burada dayanaksız olarak yazıldığı gibi kronik sakat falan değil. etebo 2016’dan bu yana çeşitli liglerde 129 lig maçı ve 30+ milli maç oynamış. sakatlıktan daha ziyade bulunduğu ülkeye , şehre ve takım arkadaşlarına alışamama , ülkesine gidip coronadan dönememe gibi sebepler var. stoke citylilerin yazdığına göre soyunma odasında arkadaşları ile sorun yaşadığına dair ( tartışma vs..) dedikodu varmış ve antrenör galiba bu yüzden kesmiş onu. bu tam teyid edilmemekle herkesin fikir birliğinde olduğu konu ingiltere champions ligte ( 2.lig) belli sayıda maçta yer alması onu nijerya milli takımından uzaklaştırdığı için stoke city’i sevmemiş. takım da 1. lige çıkamadığı için şevki kırılmış.

    kendisi, ülkede egemen yaruba kabilesine yakın itsekiri kabilesinden ... oysa nijerya milli takımında ülkenin 3. büyük azınlığı/kabilesi olan igbolar oldukça fazlalıkta çünkü daha atletik, yetenekli ve garibanlar. ( onyekuru, okocha, taribo west vs..) tam telaffuz edilmese de ve sayı 3-5 kişi aşağı/ yukarı oynasada milli takımda her kabile/azınlık kontenjanları da var. etebo’da kendi azınlığından seçilmiş , bu milli takım işini eyaletini / kabilesini temsil ettiği bu yönden de ciddiye alıyor.

    esas çıkışını 2018 de kupada nijerya milli takımında yapıp 7 milyon euro’ya stoke city’e transfer olmuş. genç yaştayken kazandığı bu başarısını milli yakımda orta ikili de beraber oynadığı ( bu arada 6 numaraya yakın bayağı iyi defansif oynamış bu turnuvada) ve saygı duyduğu obi mikelin ağabeyliğine ve onu yönlendirmesine borçlu olduğu söyleniyor. anlaşılan bu arkadaşımız biraz duygusal ve ağbi- baba gibi figürlerden etkileniyor.

    d’avila’nın menajerlik şirketine kayıtlı , o yüzden de 1-2 kiralama dönemi ( ispanya) geçirmiş. bu menajer, afrikalı genç oyuncuyu bir yere 4-5 yıllık bağlayıp sonra kiraya verdirtip hem geliştiriyor, hem de aldırdığı takıma bonservis parasını peyderpey geri kazandırıyor. stoke city böyle oyuncu parkettirdiği takımlardan aynen türkiye’de galatasaray gibi. değişik bir yatırım modeli.
    yalnız bu sefer galatasaray’a bedava kiralandığı için taraftar memnun değil, “zaten n’dyaede de galatasaray bizi keklemişti “ diyorlar.

    en iyi yaptığı şey ileri fuleleri/ koşuları ve uzun driplingleri/adam geçmeleri. hatta ingilizler “bir ara takımı bayağı ileriye taşımıştı” diye hakkını veriyorlar . fakat kötü pasör/kötü şutör deyip oyun aklı eksikliğinden bahsediyorlar. gidip gidip topu kaptırıyor diyeni de var.ama adamın yeterince işlenmemiş bir saf yetenek olduğunu da söylüyorlar.
    stoke city ile 2023’e kadar kontratı , 1 milyon poundun biraz üstü yıllık maliyeti varmış.
App Store'dan indirin Google Play'den alın