resim
Mert Hakan Yandaş
Takım:Fenerbahçe
Mevki:On Numara
Yaş:29
Boy:1.74
Uyruk:Türkiye
  • 1063
    belki yanlış düşünüyor olabilirim ama alınmamasının bizim için daha iyi olduğunu düşünüyorum.

    ilk transfer haberleri çıktığı zaman rotasyonda oynayabilecek iyi bir alternatif olarak düşünüyor ve transferini istiyordum. fakat şuan geldiğimiz duruma bakılınca eğer kendisi alınsaydı muhtemelen orta saha transferlerinde alternatif var diye daha da yavaş davranılacak belki de bir kişi eksik alınacaktı. diyelim ki kimseyi almadık, yine de mert hakan'ın alınmamasını olumlu buluyorum.

    mert hakan özellikleri gereği bizim orta sahamızda 8 numara olarak dediğimiz bölgede oynayamaz. bunu öngermek için çok geriye gitmeye gerek yok, 3 eylük 2020 türkiye macaristan maçının ilk yarısına bakmak yeterli. ne zaman oyun kurmaya çalışsak mert hakan geride top almak yerine defans oyuncularına arkasını döndü. oyuncu formsuz olabilir, kötü şut ve kötü pas da atabilir fakat oyun karakteristiği kolay kolay değişmez. o maç aslında bizim mert hakan'a biçtiğimiz görevin yanlış olacağını gösterdi. aynı maçın ikinci yarısında aslında çok da iyi bir 8 numara olmayan yusuf yazıcı girip, mert hakan kanada geçtiğinde takım biraz daha topla çıkabilir ve pas yapabilir hale geldi. zaten ikinci yarı topu rakibe çok fazla vermeyince de maçı dengeledik. bir de bunu aslında 8 numara olmayan ve sağ iç olarak kötü bir alternatif olacak yusuf yazıcı ile yaptık. sivasspor'da arkasında iki tane çapa ve geçiş oyununda oynayan mert hakan ile galatasaray'da kapalı savunmaya ve baskıya karşı top çıkarmaya çalışan mert hakan arasında çok büyük farkların olacağı aşikar zaten.

    mert hakan'ın oynayacağı en iyi yer forvet arkası. zaten bizim mevcut takımımızda en fazla oyuncu olan bölgelerden biri de forvet arkası. üstelik hepsi de mert hakan'dan daha kaliteli. emre akbaba, çok daha skorer ve ceza sahasına koşu atmayı biliyor, arda, sofian ve babel, çok daha teknik ve ayağında topu daha rahat tutabilir. ayrıca sofian ve babel çok daha skorer ve uzaktan şutları mert'e göre daha iyi.

    ayrıca mert hakan aynı mevkide belhanda'nın yaptığı işleri yapamaz, yapamadığı şeyleri de en az belhanda kadar kötü yapardı. belhanda geçtiğimiz senelerde sivasspor'da oynasaydı bütün büyük takımlar sivasspor'un kapısının önünde yatardı. bu konuda da çok netim.

    belki de bizim için şer gözüken bir olayın aslında hayır olabileceğini düşünüyorum. dediğim gibi karakterinden ya da verdiği sözden bağımsız bize gelmemesine memnun olduğum oyuncu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın