• 25
    önemli olan verimliliğidir. son zamanlarda direkt oyyn oynayan takımların başarısındaki en önemli nedenlerden. öncelikle pas oynayan takımlar oyunu rakip sahada oynadığından oldukça boşluk veren takımlar. bekler de genellikle rakibin ceza sahası içindeki konumunu bozup boşluklar ortaya çıkarması amacıyla kanatlardan bindirdiğinden geride genellikle stoper tandemi ve ön libero kalıyor.(ön liberonun konumu tercihe bağlı) son zamanlarda yetiştirilen kanat forvet oyuncularının süratli ve oyun görüşünün de artmasıyla impect paslarla boşluklardan yararlanıyorlar.

    bayern münih alaba'yı stoper yaparak hem geride bir oyun kurucusu elde etti, hem alphonso davies'in bindirme gücünden yararlandı. hücumlarda sadece davis veya pavard ileri çıktığından dolayı geride 4 oyuncusu olduğundan boşluk da az veriyordu. alaba'nın oyun kurucu olmasıyla beraber pas kalitesi oldukça arttı. alaba'nın attığı bir diyagonal pasın ardından serice yaptıkları pasların ardından boşluklardan yararlanıp anında pozisyon buluyorlardı.

    bu sene nasıl oynayacağımızı bilmiyorum. ancak omar'ın fizik gücünden yararlanıp daha çok saracchi'yi gücuma gönderirsek defansif açıdan daha iyi olur bence. orta saha transferinden sonra netleşir her şey.
App Store'dan indirin Google Play'den alın