resim
Şenol Güneş
Görev:Teknik Direktör
Takım:Trabzonspor
Yaş:72
Uyruk:Türkiye
  • 3064
    kendisini beğenmem ve kendisi hakkındaki "vasat hoca" olduğunu belirttiğim tek yazım da modlar tarafından silinmişti. belki de neden vasat olduğuna dair ayrıntılı bilgiler içermediği içindir saygı duyuyorum. ama kabul edelim ki bir gerçek var. bizim milli takımımız hiçbir zaman uzun seneler boyunca istikrarlı bir başarı yakalayamadı. zaten 10 senede bir başarılı olan, gruplardan çıkan bir milli takımımız var fazla yüklenmiyor muyuz kendisine? milli takım ne zaman 2-3 turnuva üst üste başarılı olmuş ki kendisine oynatamıyor diye eleştiri getiriliyor?
    gördüğüm bazı yorumları anlıyorum. bu yorumlar diğer takımların sistematik bir futbol oynadığını görüp, bizim takımımızın neden aynı şekilde oynamadığı yönünde. fakat soruyorum size bizim milli takımımız ne zaman sistematik bir yapı ortaya koymuş?
    milli takımın sorunu teknik direktör değil. bu ülkeye ne yabancı teknik direktörler geldi sonuç?
    bizim sorunumuz türk ekolü yaratamamaktır. bizim başarı kıstaslarımız dönemsel durumlara ya da kaliteli oyuncuların bireysel başarılarına bağlıdır. euro 2020 gruplarına kaldık çünkü çok kaliteli bir defans hattımız vardı ve çok başarılı bir performans sergilediler. bu kadar. bunlar geçici başarılar. grupları atlarsak iyi olur, atlayamazsak da üzülmem ya da şaşırmam. biz bir futbol ülkesi değiliz. hiçbir zaman bir oyun stilimiz olmadı. bu sonuçlardan fazlasını bekleyen de hayal kırıklığına uğrar. önce kabulleneceğiz sonra ülke futbolunu değiştirmek adına yeni bir sistem oturtacağız. işte bu sistem türkiye futbolunu, yani türk ekolünü ortaya çıkartacak. ligden tesislere, oyunculardan yöneticilere, teknik adamlardan taraftara büyük bir değişim geçireceğiz. bunlar olmadan kalıcı başarılar sağlanamaz. ancak şenol güneş, fatih terim, hiddink diye ağlarız. bunlar kısır tartışmalar. sürekli yapılıyor ama hiçbir şeyi değiştirdiğini görmedim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın