• 7557
    her geçen yıl daha da sabırsız ve huysuz bir profile bürünen taraftar kitlesi.

    bir çok konu var taraftar kitlesine yakıştıramadığım; fakat en günceli transfer konusu olduğu için bir şeyler yazmak istedim.

    ekonomi uzmanı değilim, ticaretle uğraşmıyorum da şunu biliyorum herkes gibi; ticaret parayla yapılıyor. paran yoksa nasıl alabilirsin! klüpte para yok; herkesin malumu. satmadan da alamıyorsun; e giden oyuncu da yok.

    tabi ki eleştirelim, gelişim ancak eleştirel bakışla olur. evet, ortada yönetimsel bir eksiklik, yetersizlik var fakat eleştirirken acaba neden böyle de demek lazım.

    iletişim gücü yokmuş yönetimin; "çok iyi ingilizce konuşuyorsunuz sayın abdürrahim bey bu sebeple jakub moder size 6 değil 3 milyon euro. evet evet tabi 5 tl si peşin, geri kalanı da football manager oyunlarındaki gibi 9999 ay taksitle." bence transfer görüşmeleri böyle yürümüyor ama böyle inanmak isterseniz yine de siz bilirsiniz. elinizde ticaretin en temel gerekliliği olan para yoksa hiçbir dilde ticaret yapamazsınız. iletişim günümüzde çok çok önemli, sunulabilirliğine göre para ediyor artık her şey ama dediğim gibi paranız varsa denklem işliyor ancak. yani müşteride para yoksa istediğin şekilde sun satamazsın, sende para yoksa istediğin fırsatı gör değerlendiremezsin.

    kör ölür badem gözlü olur; daha bir kaç gün önce nzonzi güzellemeleri okudum. seri ve lemina gelmeden önce de neler yazılmıştı burada; transfer edilen bu arkadaşlar bir çok yazarın ve taraftarın beklentisinin çok çok üstünde isimlerdi. kağıt üstünde harika olan kadro bekleneni yapmadı. ama sonuçta bu adamlar çoğumuzun beklentisinin üzerinde kaliteye sahip isimlerdi. ee para yok bonservisle oyuncu alamıyorsun, bence bu isimleri kiralayarak başarılı bir iş çıkarmışlardı ama isimler tutmadı.

    şimdi yine para yok, kiralama işi bize fayda getirmedi diyor başka arayışlara giriyor yönetim. taraftar da scout transferi istiyor; yönetim ismini bilmediğiniz youtube videolarını izleyince "oyş bu neymiş yaa" dediğimiz, scouting işi ile uğraşan insanların yorumlarını duyunca "ay hadi inşallah" dediğimiz adamlara yöneliyor. error : para yok. yine ticaretin en temel gerekliliği yerine getirilemiyor. yine yönetim suçlu.

    transfer için pazarlık yapılıyor. kendini kanıtlamamış gencecik oyuncular için bile kapı 6 8 10 milyon euro dan açılıyor, hele de talep eden kulüpler belli bir seviyenin üzerindeyse buzlu badem promosyonu veriliyor. evet bizim 2 milyon euromuz bile yok. yine alamıyoruz ve bizim eksiğimizi kapatmamız için biraz fazla milyon eurocuğa ihtiyacımız var ama yok ki. kahrolsun yönetim!

    "oyuncu satamıyorlar ağbii!" yine uzman olmadığım bir konu özür diliyorum fakat insanlar iş seçerken en önce kazanacağı paraya bakmıyor mu? satalım dediğimiz adamlara şu an aldıkları maaşı doğru düzgün kimse vermez fikrinde herkes hemfikirken aynı kitle bu sefer de niye satamıyorlar diyor. çelişkili değil mi? kulüp istenen bonserviste anlaşsa da belhanda yeni kulübünden alacağı maaşı kabul etmezse ne oluyor, aa oyuncu satılamadı. çok fazla haber, sosyal medya takip edebilen biri değilim ama allah tan sözlüğümüzde çok kıymetli yazarlarımız var da bir çok şeyden haberdar olabiliyorum ama ben satmak istediğimiz oyunculara talep olduğuna dair pek bir şey de görmedim. satılamadı! dış mihrak valla bu yönetim!

    bir de deniyor ki satmak istediğimiz oyuncuları biz önerelim, biz satalım. hani misalen kapı kapı gezip bu ürünü almak ister misiniz gibi. transfer listesindeki oyuncu kulüp tarafından gözden çıkarılmış isimler oluyor, piyasası düşüyor haliyle. oyuncunun ederinin düşmesi oyuncu veya satıcıdan bağımsız bir durum olmuyor mu bu şekilde!? tabi ki her oyuncu için bu böyle olmayabilir ama bahsi geçen bizim oyuncularımız belhanda , feghouli , babel vs. şahsen ben bu oyuncuların albenisinin çok fazla olduğunu düşünmüyorum.

    ffp yavaş, ciğerimiz soldu diyor ve inşallah bu dönem sonunda kısıtlamalara veda ediyoruz. kısıtlamalar olmadan galatasaray tarihinin baş köşesinde oturan fatih terim ve mevcut yönetimin çok başarılı işler yapacağına inancım tam. hem sahada hem transferde hem mali yapıda çok güzel işler başaracağına inanıyorum. lütfen sabredelim.

    evet gerçekten yönetimin yanlışları mutlaka var fakat bu entryde yanlışlara dikkat çekmek değil amacım sadece ortamı biraz yumuşatmak, belki farklı bir bakış katmak. yönetim başlığına değil de buraya yardım çünkü ben yönetimi savunmak için yazmadım sadece bana göre doğru olmayan eleştiri şeklini sizlere göstermek istedim. bambaşka bir yönetim olsa da bu minvalde eleştiriler yapılıyor çünkü. sanılmasın ki ben yönetimciyim şucuyum bucuyum; ben sadece kaos ve düşmanlıktan fayda gelmeyeceğine inanıyorum. eleştirelim ki gelişelim ama eleştirmeden önce bu olay neden oldu diye bir düşünelim. uzun bir entry olduğu, kusuruma bakmayın. bana farklı bir bakış sunacak yazarlara mesaj kutum hep açık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın