• 39750
    - görevinizi bırakalı tam 10 sene oldu. bu 10 sene içinde sizi en çok üzen olay ne idi galatasaray’da?

    haldun üstünel: iki olay var. biri, özhan canaydın’ın rahmetli olması…özhan canaydın’ı çok seviyorduk ve ayrı bir bağımız vardı. ikincisi de adnan polat’ın ibra edilmemesi. ben yönetimden ayrıldıktan 3-4 ay sonra gerçekleşmişti. ben o dönemde adnan polat’ın çok hakkının yendiğini düşünüyorum. sanki bir ön ayak oldu adnan polat yönetimine yapılan bu eylem! ondan sonra bir türlü dikiş tutturamadı galatasaray kulübü başkanları. kimse görev süresini tamamlayamadı! düşünün galatasaray kulübü 10 yıldır olağan bir genel kurul, seçim yapamıyor! erken seçimler galatasaray’a ciddi yaralar verdi. işte yıllar sonra bu kez de mustafa cengiz yönetimi benzer durumla karşılaştı. çok yanlış bir yolda ilerliyoruz. galatasaray, liseli-lisesiz diye ayrılamaz. biz kardeşiz ve bunun bilincinde olmamız gerekli. ama maalesef ki çok çeşitli çekişmeler yaşanıyor. liseli, lisesiz kavramını kaldırmamız lazım ortadan. bu bölünme, gruplaşma yaşandığı sürece bu olaylar devam edecek aynı şekilde. bizim galatasaray olarak bu işi çözmemiz lazım. galatasaray’da hizmet yarışı olması gerekiyor.

    - g.saray-f.bahçe rekabeti için neler söylersiniz?

    haldun üstünel: kupa ve şampiyonluk açısından son 20 senedir bir g.sarayf.bahçe rekabeti mevzu bahis değil! çünkü galatasaray arayı çok açtı. sonuçlar, kupalar ortada. fenerbahçe’yi bu konuda rakip olarak da görmüyorum. birbirini yenmek açısından derseniz... o açıdan da f.bahçe, g.saray’a karşı başarılıdır. o başarı da geçen sezon bozuldu. o büyüyü bozduk en sonunda. rekabet olarak fenerbahçe’nin en büyük dayanağı o idi. kupa almak, şampiyonluk açısından fenerbahçe yanımıza dahi yaklaşamaz. fatih hocanın da bunda payı çok büyük.

    - terim için ne söylersiniz?

    haldun üstünel: fatih hoca için fazla bir şey söylemeye gerek yok. o bir imparator. zaman zaman çok üstüne gidiliyor. eleştiri doğaldır ancak dozajı arttırmamak gerekli. zaman zaman hakkının yendiğini düşüncesindeyim. galatasaray’ın çıkarlarını düşünerek bir savaş veriyor gerektiğinde fatih hoca. tamamen galatasaray’ı düşünerek bunları yapıyor ve galatasaray için o cezaları alıyor. aldığı cezalar da fatih hoca olduğu için galatasaray markası olduğu için fazla abartılıyor. çok abartılı çıkışlara imza atmasına rağmen başka kulüp başkanlarına verilen cezaları görüyoruz! federasyonun uyguladığı, kişiye göre cezalar, yaptırımlar çok fark ediliyor. bazı isimlere çok toleranslı davranılıyor. federasyonun adaletli olması gerekli. örneğin fenerbahçe kuralları hiçe sayarak transferlere imza attı. eğer limit konusunda yükümlülükleri yerine getiremezse tff başkanı nihat ağabey eski fenerbahçeli de olsa kuralları uygulamalı, yerine getirmesi gerekiyor. bursaspor’a, eskişehir’e uygulanan kurallar, verilen cezalar aynı şekilde fenerbahçe’ye de, beşiktaş’a da, galatasaray’a da uygulanması gerekiyor. eğer çifte standart yoksa, adalet varsa kuralı çiğneyen kimse cezası verilmeli. limit aşımları konusunda tff adil davranmalı.

    - bir gün yeniden görev alma düşünceniz var mı ya da başkan olma hedefiniz?

    haldun üstünel: her galatasaraylının gönlünde galatasaray’a hizmet etmek olduğu için yöneticilik ve başkanlık hepimizin hayalinde olan bir gerçek. bu, bütün galatasaraylıların hayalidir.

    - 10 yılda sizi en çok üzen olay neydi g.saray’da?

    haldun üstünel: iki olay var. biri, özhan canaydın’ın rahmetli olması... ikincisi de adnan polat’ın ibra edilmemesi. ben ayrıldıktan 3-4 ay sonra gerçekleşti. o dönem adnan polat’ın çok hakkının yendiğini düşünüyorum. sonra bir türlü dikiş tutturamadı g.saray başkanları. kimse görev süresini tamamlayamadı! düşünün kulüp 10 yıldır olağan bir genel kurul, seçim yapamıyor! erken seçimler g.saray’a ciddi yaralar verdi. yıllar sonra bu kez mustafa cengiz yönetimi benzer durumla karşılaştı. çok yanlış bir yoldayız. g.saray, liseli-lisesiz diye ayrılamaz. biz kardeşiz ve bunun bilincinde olmalıyız. ama maalesef ki çok çeşitli çekişmeler yaşanıyor. liseli, lisesiz kavramını kaldırmamız lazım ortadan. bu bölünme, gruplaşma yaşandığı sürece bu olaylar devam edecek. bu işi çözmemiz lazım. g.saray’da hizmet yarışı olması gerekiyor.

    - peki mustafa cengiz ve yönetimini nasıl buluyorsunuz?

    haldun üstünel: sayın başkan mustafa cengiz ve abdurrahim albayrak elinden gelen her şeyi yapıyor. hele ki bu yaşadığımız süreçte! ben eleştirilerin abartıldığını düşünüyorum. camianın bu yönetim ya da bir sonraki, artık seçilen yönetimlerin g.saray için rahat çalışabilmesi adına önünü açması gerekiyor. en azından görev süreçlerini tamamlamaları için. ben gönülden destekliyorum kendilerini. ne kadar rahat, huzurlu çalışırlarsa o kadar başarılı olurlar diye düşünüyorum. bence elinden geldiği derecede, şartları zorlayarak kulübe hizmet etmeye çalışıyorlar. ben gönülden destekliyorum kendilerini. g.saray vefalı davrandı arda’ya! camia bir evladına sahip çıkmıştır. hatasıyla, sevabıyla arda’yı kucaklamamız, sonuna kadar destek olmamız gerek. bu şansı çok iyi değerlendirmeli. arda’nın büyük bir hırsı vardır. inşallah o eski günlerine kavuşur ve biz de zevkle arda’yı seyrederiz.

    -arda turan’ın 22 yaşında galatasaray kaptanı olması hata mıydı?

    haldun üstünel: arda, galatasaray kaptanlık bandını taktığında bizler yöneticiydik. sayın başkan adnan polat ile büyük desteğimiz ve onayımız vardı. ben bu konuda çok fazla öz eleştiri yaptım. arda’yı biraz erken kaptan yaptığımız inancındayım. arda o dönemde adaptasyon sürecini çabuk atlattı. sanki uzun senelerdir kaptanlık yapıyormuş gibiydi. olgun davranışları kaptanlığı hak ettiği görüntüsünü verdi. ama biraz daha zamana ihtiyacı vardı. çünkü 22 yaşındaki arda’nın omuzlarına çok ağır bir sorumluluk yükledik. galatasaray kaptanı olmak kolay bir meziyet değil. onun altında ezilme yönünde gidiyordu ancak arda kendini kurtardı.

    -peki adnan polat size ‘transfer sihirbazı’ demişti. size soralım, yönetim transfer konusunda ciddi eleştiriler alıyor, neler söylersiniz?

    haldun üstünel: bana o dönemde sayın adnan polat ‘sihirbaz’ lakabı koydu. beni onore etti. aslında ben sihirbaz değilim. sihir bende değil sihir galatasaray’da. beni başarılı görüyorlarsa takdir galatasaray taraftarınındır. ben galatasaray yönetimini başarısız bulmuyorum. çünkü şu anda galatasaray’da farklı bir süreç yaşanıyor. harcama limitleri olsun, uefa ffp kriterleri ve kısıtları olsun, kulüp içinde yaşanan yapısal reform süreci olsun…bu yıl ince eleyip sık dokumalıyız, çok doğru, nokta transferler yapmamız gerekli. bundan ötürü galatasaray taraftarının çok aceleci bir beklenti içinde olmamasını tavsiye ediyorum. doğru transferler ile bütçeyi aşmamak da gerekiyor. bunu kimse unutmasın. elinden geldiği derecede bütçeyi küçülterek transfer yapma çabası içinde galatasaray yönetimi. belki ağır adımlar atıyorlar ama emin adımlar atmak lazım!
    transfer yapmak ile şampiyonluk ya da başarı gelmiyor. rakiplerimiz çok fazla transfer yapıyor ancak bu zamana kadar çok şayit olduk başarının transferle gelmediğini ve hep beraber göreceğiz! önemli olan transfer yapmak değil takım kurmak! takım iskeletini kurmak ayrı bir meziyet.

    -sizi en çok mutlu eden transfer?

    haldun üstünel: harry kewell…

    -hayal kırıklığına uğratan transfer?

    haldun üstünel: elano blumer. 50 kez brezilya milli takımında oynamıştı. istediğimiz verimi alamadık

    -g.saray taraftarı sizi çok seviyor, mesajınız?

    haldun üstünel: onlardan bir ricam var. galatasaray oyuncularını çok çabuk linç ediyoruz, yeriyoruz. sosyal medyada galatasaray taraftarı olarak inanılmaz bir gücümüz var. onu biraz iyi yönde kullanamıyoruz maalesef ki. biraz daha sahiplenici olmamız gerekiyor oyuncularımıza. bir de benim yıllardır sosyal medya hesabım yok, bilgilerine. çok fazla sahte hesap açıldığı için ısrarlar üzerine bir tek instagramda haldunustünel1905 adı ile hesap açtım. bir de basketbol için bir şeyler söylemek istiyorum. ergin ataman da basketbolun imparator’u. galatasaray için önemli bir değer. galatasaray basketbolunun başına acilen getirmemiz gerekli diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın