• 357
    https://twitter.com/.../1302005638961205248

    öncelikle ılgaz bey severek takip ettiğim, çok saygı duyduğum bir yorumcu. ancak bu ifadesinden oyuncuları çıkaran, yani geliştiren, fatih terim; ancak geri bildirim verememeleri oyuncuların kabahati gibi bir anlam çıkıyor. yani işin başarılı kısmı hoca'ya, başarısızlık oyuncuya.

    o halde mesele oyuncu gelişimsel açıdan belirli bir aşama kaydederken (çıkarıldıklarına göre), neden bu gelişimi sürdüremediği? ya da ılgaz bey'in tabiri ile "doğru" geri bildirim verememelerinin, gelişimlerinin durma nedeni. sanırım bu noktada önemli sorumluluk fatih hoca'ya düşüyor.

    kaldı ki gelişimde tarafların etkileşimi bu kadar kesin çizgilerle ayrık değildir. gelişim bir potansiyele ulaştırma sürecidir. bu süreçte en az oyuncu kadar ona yardımcı olacak kişinin rehberliği de belirleyicidir.

    bir de "geri bildirim vermek" ifadesini tam anlayamadım. geri bildirim yapılan bir iş ya da performansın etkililiğine dair bilgi vermek, istenen düzeyde performansa ulaştırmada yol göstermek için kullanılır. yani oyuncu ancak fatih hoca'nın kendisine verdiği eğitim ve yaptığı uygulamaların etkililiği konusunda ona geri bildirim verebilir. keza hoca oyunculara performanslarının etkililiği, istenen düzeyde olup olmadığı doğrultusunda bilgi verebilir. eğitim alanında ve gelişimsel anlamdaki kullanımı daha çok bunu ifade etmektir. tabii naçizane görüşüm. saygılarla.

    edit: link düzenlendi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın