• 297
    mevcut halinde hidayet türkoğlu'nun başkanlığını yaptığı, yönetim kurulu üyeleri arasında hüseyin beşok'un olduğu, tbf ceo'luğu görevini ömer onan'ın üstlendiği, tbf milli takımlar direktörlüğünü haluk yıldırım'ın yürüttüğü, tbf eğitim kurulu başkanı olarak aydın örs'ün görev aldığı, a erkek milli takım menajerliği pozisyonunda kerem tunçeri'nin bulunduğu federasyon.

    rüya gibi aslında değil mi? tamamı basketbolun bizzat içinden gelen, belli dönemlerde türk basketbolunun zirveyi görmesini sağlamış süper sivri ve bir o kadar da background'u dolu figürler. mevcut federasyon göreve geldiğinde -her ne kadar başındaki adam tepeden atama bir ad olsa da- müthiş yükselmiştim; basketbolun kalbinden gelip beynine yerleşen bu oluşum türk basketboluna hiç şüphe yok ki çağ atlatacaktı zira basketbolumuzun bütün sorunlarını biliyorlardı ve almaları gereken aksiyonlara o biçim hakimlerdi. yıllardır türk futbolunda, türkiye futbol federasyonu yönetim kademesinde görmek istediğimiz şeydi yani bir anlamda da.

    yanlış düşünmüşüm.

    https://www.cnnturk.com/...gin-atamana-elestiri

    hidayet şu sıralar çok agresif. sanıyorum fenerbahçe'sinin artık türk basketbolunun en tepesindeki organizasyon olmamasından dolayı sinirli. altyapısından çıktığı fakat çok da aidiyet hissetmediği efes pilsen, fenerbahçe'yi 2 sezondur havada, karada ve suda dümdüz edince üzüntü katsayısı artmış belli ki. belli çünkü düşman bellediği ergin ataman'ın adını canlı yayında ağzına almama çocukluğu başka türlü açıklanamaz. yemin ederim ilkokul 1 halleri, fazlası değil. :( ergin hoca da tbf eleştirilerinde gayet haklıydı bu arada.

    hidayet'in hakkında "euroleague hakkında tek eleştirisi yok" dediği ergin hoca euroleague ile ilgili demişti ki:

    --- alıntı ---

    biz bütün sezon thy euroleague'de bayrağı en üst seviyede taşıdık. normal sezonun yüzde 80'inin oynandığı bir yerde ciddi bir puan farkı ile liderdik. bazı liglerde olduğu gibi "bizi şampiyon ilan edin" demedik. sonuçta şampiyonluğun dörtlü final'de belli olacağını biliyorduk. biz hep thy euroleague'in devam etmesi için çaba sarf ettik. thy euroleague'in devam etmesi konusunda çaba gösteren tek kulüp biz olduk. bunun karşılığında gönül isterdi ki bir onurlandırma yapılsın. sanki her şey bir anda çöpe gitti gibi bir algı yapıldı. avrupa ligi'ne bu konuda kırgınım ve kızgınım.

    --- alıntı ---

    shane larkin hakkında dedi ki:

    --- alıntı ---

    larkin, türk olduktan sonra sözleşmesinde yenileme yaptık. türk statüsünde oynayacağı için bizden yenileme talep etti ve biz de bunu büyük bir fedakarlık örneği göstererek karşıladık. 2020 olimpiyat elemeleri'nin ertelenmesiyle milli takımda henüz maça çıkamamış oldu. kurallar gereği larkin'i türk statüsünde oynatamıyoruz. larkin'i sezon başında yabancı statüsünde oynattığımız durumda türk statüsüne geçirme şansımız yok. ek olarak şu an milli takımda oynama şansı olmayan fakat türk pasaportu olan bazı oyuncular türk statüsünde oynayabiliyor ligde. bu, paradoks yaratıyor. cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'ın türk olmasından gurur duyduğu bir oyuncu türk olarak oynayamayacak. ligde çok uzun bir süre larkin'i oynatmayabiliriz.

    --- alıntı ---

    bazı şeyler hidayet'in ve ömer'in, kısacası tbf'nin işine gelmediği için alenen yalan söyleniyor ergin hoca hakkında.

    bilindiği üzere bandırma basketbol kulübü, namıdiğer bandırma basketbol ihtisas kulübü, namıdiğer banvit, namıdiğer teksüt bandırma ligden çekildi. faaliyerlere yalnızca alt yaş kategorilerinde devam edilecek. yöneticiler süreç konusunda tbf'nin kendilerine hiç yardımcı olmadığını, harun erdenay ve turgay demirel federasyonlarından gördükleri pozitif yaklaşımı mevcut federasyondan görmediklerini ifade ettiler. şunu belirtmeliyim ki, kulübün son hali yönetim açısından gerçekten dağınık bir portre çiziyordu. tbf'nin böyle bir oyuncu fabrikasına (anadolu efes'le birlikte türk basketbolunun en iyi iki altyapı organizasyonundan biri) yardımcı olmadığı bir gerçek olsa da kulüp de kaşındı bir noktada.

    https://www.aa.com.tr/...ili-aciklama/1959935

    asıl bombayı ise sona bıraktım. hidayet, ergin hocaya laf çaktığı canlı yayında bandırma bk'nin yerine lige çıkmak isteyen denizli basket'in (tbf, denizli basket'in talebini reddetmişti) yöneticileri hakkında da saydırdı ve denizli halkına, "suçu bizde değil, beceriksiz yöneticilerinizde arayın" dedi. bu entry'i yazmaya başlamadan birkaç dakika önce şöyle bir şey düştü önüme:

    --- alıntı ---

    gençlik spor genel müdürlüğü tahkim kurulu, türkiye basketbol ligi (tbl) temsilcilerinden merkezefendi belediyesi denizli basket'in ing basketbol süper ligi'ne alınmamasıyla ilgili yaptığı itirazı kabul etti. denizli temsilcisi, sürpriz müjdeyle türkiye basketbol federasyonu'nun (tbf) bu sezon 15 takımla oynatma kararı aldığı süper lig'in 16'ncı takımı oldu.

    --- alıntı ---

    https://www.cumhuriyet.com.tr/...-super-ligde-1763418
    https://www.haberturk.com/...-lig-de-2793417-spor

    hidayet'in yerinde olsam utancımdan yerin dibine girerdim. demek ki neymiş? hafta sonuna denk gelen bankacılık işlemlerinden denizli basket yöneticileri sorumlu değilmiş, yardımcı olmak isteyen her şartta yardımcı olabilirmiş.

    buraya da kişisel bir yorum; bence türkiye erkekler basketbol ligi için 16 takım fazla. ligimiz için uygun sayı 12'dir, maksimum 14'tür zira ilk 10 sıra dışında kalan takımlar yıllardır rekabetçilikten son derece uzak organizasyonlar oluyor. ya oyuncuları ligin yarısında takımlarından ayrılıyor ya da kulüpler küçülmeye gitme kararı alıyor. bu açıdan bence 12 takım idealdir.

    son olarak; altyapı organizasyonlarının hali rezalet. başında aydın örs'ün olduğu bir oluşumdan çok daha fazlasını beklerdim. bu ilgisizlik daimi olduğu müddetçe irtifa kaybetmeye devam ederiz.

    uzun lafın kısası; kötü federasyon, kötü başkan, kötü organizasyonlar, kötü, kötü, kötü...
App Store'dan indirin Google Play'den alın