• 23
    iki başa baş geçen maçla bir günü daha geçilen organizasyon.

    celtics (2) 102-99 raptors (0)
    nuggets (4) 80-78 jazz (3)

    nuggets turu geçti ve konferans yarı finalinde clippers'ın rakibi oldu. iki takımı da severim ancak nuggets'ın geçmesi beni daha mutlu etti. çünkü clippers denen takımın çakma delikanlılarını daha çok zorlayabilecek, galibiyet şansı daha yüksek olan taraf nuggets'tı. çok heyecanlı bir sonu vardı maçın.

    jokic'in hakeem'i andıran ayak oyunlarının ardından hookla sayıyı yapıp maçı 80-78'e getirmesinden sonraki pozisyonda (yanılmıyorsam bitime 20 sn civarı vardı) mitchell topu kaybetti ve nuggets murray'le bir geçiş hücumu yakaladı. bu hücumda da yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 4 sn varken torrey craig boş turnikeyi kaçırıyor. turnikeye gitmeyip dribbling yapsa ya maçı bitirecek ya da faul alacaktı oysa. kaçan turnikenin ardına conley topla beraber sahayı geçip hareketli bir üçlük deniyor. (içeri girmek için de vakti vardı daha ama uzatmaya götürmektense maçı bitirmeyi tercih etti, çok da kötü bir maç çıkardı) ve nuggets eşleşmeyi kazanıp bir üst tura çıkıyor.

    şimdi clippers karşısında ne yapacaklar, ne yapabilirler? clippers'ın savunmasıyla boy ölçüşebilecek bir savunması yok nuggets'ın. jazz standardında iyi, idare eder bir savunmaları vardı ancak clippers düzeyinde tabi ki değil. bunun yanında clippers'ın düzensiz oyun tarzının ve hücumunun üstünde bir hücum kaliteleri var. malumunuz murray alev alev geliyor. jokic gibi bir gerçek zaten orada duruyor. bunun yanında harris döndü ancak hücumda iki maçta da pek iyi görünmedi. onun dönmesi savunma için büyük artı çünkü son maçta mitchell'ı kısıtlayan önemli etmenlerden birisi kendisiydi.

    nuggets'ın iyi bir şekilde eşleşmek zorunda olduğu 4 oyuncu var. lou williams, george, leonard, harrell... bunların karşısına koyabilecekleri savunmacıları da şöyle; craig, harris, grant, millsap. craig ve harris williams'ın karşısında durabilecek oyuncular. ha keza grant dört oyuncuyu da savunur. millsap de harrell ile gayet iyi eşleşebilecek bir oyuncu. size olarak da karşılar yani. ancak bu dört oyuncuyu aynı anda sahaya atamazsınız. en az birinden fedakarlık etmeniz gerekiyor. bu şekilde de george ve kawhi'dan biri boşta kalıyor. herhangi birisinin karşısına porter jr'ı koyamazsınız çünkü çocuk savunmanın s'sinden anlamıyor. işin öbür tarafında ise clippers çok iyi bir savunma takımı ve personel niteliği ve niceliği olarak gayet yeterli durumdalar. tek bir yer hariç, uzun savunması. jokic'i savunabilecekleri tek oyuncuları yok. formunu artırırsa çok sıkıntı çıkarır.

    yine de clippers favori ancak zorlanacaklar, seri uzayacak. en iyi ihtimalle 6 maçta kazanır clippers ancak bu serinin de 7. maça gitme ihtimali çok yüksek. bu da kime yarar? tabi ki lakers'a.* konferans finalindeki rakibi en iyi ihtimalle 13 maç falan yapıp gelecek, 3-4. maçlarda dökülürler artık kim gelecekse.

    celtics-raptors maçına bakamadım, özeti izledim sadece. raptors dediğim gibi zorluyor ancak nefesleri yetmiyor. çünkü kodumun delisi marcus smart çıkıp üst üste 5 üçlük falan atıyor. deli aq. tatum hayvanı da 34 sayı 8 ribaund 6 asistle oynadı. burada da şöyle bir durum var, tatum zaten hızlı ve çok gelişen bir oyuncu. oyun görüşü ve pas yeteneği de diğer özellikleri gibi ilerliyor ve maç başına 2.5-3 asist yapan bir oyuncudan 5-6 asist sayılarına yükselirse inanılmaz bir oyuncuyla karşılaşabiliriz ilerleyen dönemlerde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın