resim
Vedat Muriqi
Takım:Mallorca
Mevki:Santrfor
Yaş:30
Boy:1.94
Uyruk:Kosova
  • 1433
    rizeye verecekleri yüzde 15 olmasa en az 30 milyon € ya satmışlardı. bunlar transfer parasını ne kadar yüksek gösterirlerse rizenin işine yarıyacak. arkadan dolanalım sayılarla oynayalım derken, rize bunların arkasından dolanacak. rizeye vedat için 3.5 milyon bonservis + 1milyon sponsorluk+ 3 bonservisiyle oyuncu+ 1 kiralık oyuncu + yüzde 15 ödediler.vedatın yıllık ücreti ise 2.2 milyon €.

    hemen bir hesap yapalım diyelimki bu transferi 20 milyon € gösterdiler. hepimiz biliyoruz ki gerçek ücret en fazla 10 ila 15 milyon€ arası olacaktır. vedatın gerçek değerinin 15 milyon € yu geçme ihtimali yok.

    20 milyon € nun yüzde 15 i, 3 milyon € eder. bu durumda fenerbahçe rizeye 4,5+3=7,5 milyon € ve verilen oyuncularıda 0,5 milyon saysak düz hesap 8 milyon € rizeye bayılacaklar. artı vedata verilen 2,2 milyon € 1 yıllık ücreti var. yani vedatın fenerbahçeye maliyeti 1 yıllık ücreti, rizenin alacağı para, menejer ücretleri, maç başları, gol bonuslarıyla falan 11 milyon € yu buluyor. ve fenerbahçeyle kazandırdığı hiçbir başarı yok.tabi kümede kalmayı başarı saymıyorsa fenerbahçe taraftarı.

    peki bu kadar lafı edilen fenerin süper forveti satıldığında fenerbahçeye ''gerçekte'' kaç para kalacak???
    en fazla bi kaç milyon euro. transferin bu kadar uzamasının nedeni '' gerçekte olmayan '' 20 milyon€ değil.fenerbahçeye '' gerçekte verilecek olan '' 10-15 milyon € arasındaki parayı biraz daha yukarı çekebilmek. katakulli yapalım derken en iyi oyuncularından sadece bir kaç milyon kazanacaklar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın