• 1454
    takım tutmayan, ama batıya açılan eğitim penceresi galatasaray’ı seven ve üstüne titreyen çağının birkaç yüzyıl önünde olan büyük önder..

    bağımsızlık ve demokratik kurtuluş düşünceleri oluştururken (kulüp kurması için ali samiyen bey ve genç arkadaşlarına kol kanat germiş olan ) büyük galatasaraylı şair ve mektebi sultani müdürü tevfik fikretten ( kendi de mekteb-i sultani mezunu)etkilendi.

    harf devrimini yapma işini galatasaray’ın kurucusu ali sami yenin babası şevkettin sami beye verdi. yani şu an kullandığımız türk alfabesi, ekibi ile birlikte ali sami yen beyin babasının eseridir. yani babası türk alfabesini oluşturdu , oğlu da galatasaray kulübünü kurdu.

    galatasaray lisesini iki defa ziyaret etti. hala öğrenciler, atatürk’ün kendisinin imzaladığı “ galata saray’a “ yazan çerçeveli sınıflarda okurlar.

    yakın çalışma arkadaşı kılıç ali’nin oğlu , gene galatasaray lisesi öğrencisi ve kulüb futbolcusu gündüz kılıç’ı kollarmış, ara sıra onun galatasaray sportif faaliyetlerini sormak için “ nasıl gidiyor bizim çocuklar? “ ifadesini kullanırmış.

    gene yaveri muzaffer bozok’un oğlu da galatasaray lisesi mezunudur. bir sürü okul varken galatasaray telkin edilmiştir.

    her şeyi unutsa bile, çanakkalede verdiği şehitler yüzünden mezun vermeyen camiayı unutmazdı, severdi, değer verirdi.

    bilirdi ki galatasaray gibi çınarları ayakta kaldığı sürece, türkiye cumhuriyeti de zor günleri atlatıp günün birinde mutlaka aydınlığa çıkar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın