• 5790
    galatasaray’ın yaklaşık 3 + katı borcu bulunan kulüb...

    koç ailesi hayranları / kıraçın statükocuları üzüntüye uğrayacak ama ali koç servetiyle borcu falan kapamamıştır, sadece aynı seviyelerde tutabildi. kasa kolaylığı sağladı, sponsorluk buldu. bizim borç 200-250 milyon dolar, onların ki 600-800 milyon dolar arası bir yerlerde
    onların 2 bölümü var. fb aş ve fb dernek.. ısrarla bir tanesini medyada açıklayıp borcu galatasarayla aynı gibi gösteriyorlar. yaklaşık değerlerle biri 3.7 milyar tl, ötekisi ise 2,3 milyar tl açıklandı. ayrıca ileriye dönük gelirleri temlik altındaydı, son durumu bilmiyorum. net öz kaynakları eksidir. maliye dilinde bu iflas demektir. vergisi ile bu yıl 75- 85 milyon euro yakın futbolcu bordro yükleri oluştu. basket her yıl 10-15 milyon euro zarar yazıyor. bu yıl şampiyon olsalar bile alacakları 30-40 milyon euroyu geçmez. ayrıca şampiyon olsalar bile ffp denetiminden geçemezler, yani clye muhtemelen gidemeyecekler.

    umarım dışarıya yaptıkları yüklü oyuncu satışlarının toplam tutarlarının hepsi gerçektir. eğer kulüp yöneticilerinin falan gayrıresmi para enjekte etme durumu olursa ve bunun kanıtını bulurlarsa, hem ülke, hem takım, hem adı geçenler için şikeden daha büyük rezillik olur.

    kısaca borçları o kadar çoktur ki bu yüzden bütün kulüblere yapılan 5 yıllık bankalar birliği anlaşmasına karşı çıktılar çünkü alsalar ilk yıllardaki faizini bile ödeyemiyorlar. biz ise faizi karşılayıp 5. yıldaki büyük ana parada zorlanabiliriz. 10 yıllık diye diretiyorlar ama bu fbnin borcunu daha fazla katlar.

    medyada tamam ama burada bile artık mesnetsiz fb güzellemesinden sıtkım sıyrıldı
App Store'dan indirin Google Play'den alın