• 5782
    taraftarını ekonomik anlamda ciddi manada kandıran kulüptür.

    1- aziz yıldırım döneminde türkiye'nin ekonomik anlamda en iyi durumdaki kulübü oldukları iddiasındalardı. fenerbahçe bir oyuncuyu isterse alır düsturuyla, ilgilendikleri tüm oyunculara astronomik maaş öneriyorlardı. sonuç: aziz yıldırım döneminden sonra başkan olan ali koç, fenerbahçe'nin borcunun 400 milyon euro değil 621 milyon euro olduğunu açıkladı.
    https://www.bbc.com/turkce/spor-44947982

    2- gerekli anlaşmaları yapmış olup yıllardır oyuncu maliyetlerini kap'a bildirmeyen fenerbahçe her transfer yaptığında, medyaları hem transfer bedelleri, hem de verilen maaşları komik derecede düşük gösterme yarışına giriyor. bu stratejiyi süper lig 2019-2020 sezonu öncesinde kullanan fenerbahçe'nin futbolcularına ödediği toplam maaşı taraftarı 40 milyon euro seviyesinde sanarken, 64 milyon euro ödediklerini resmi sitelerinden itiraf ettiler (ki bu rakam avrupa'ya gitmeyen bir takım için astronomik bir bütçe.).
    https://www.hurriyet.com.tr/...-aciklamasi-41579552

    3- süper lig 2020-2021 sezonu öncesinde de aynı stratejiyi kullanan fenerbahçe, mert hakan yandaş, filip novak, enner valencia, eran zahavi gibi transferlerinde de taraftarını bu transferleri ucuza kapattığına ikna etmiş durumda. örnek vermek gerekirse fenerbahçe taraftarı; son takımında 3 milyon dolar alan valencia'nın fener'den bu paranın çok daha azını alacağı, çin liginde yıllık 7.5 milyon euro net maaş alan zahavi'nin fenerbahçe'den yıllık 2 milyon euro'nun altında maaş alacağı konusunda ikna olmuş durumda. di marzio tarafından fenerbahçe'den yıllık 3 milyon euro alacağı söylenen jose sosa'ya da yıllık 1.75 milyon euro verecekleri düşüncesindeler.
    https://www.hurriyet.com.tr/...tirmisti-41592243/11
    https://www.diyagonal.net/...e-kadar-maas-istedi/

    bütün bunları birleştirdiğimizde esas suçlu taraftarını kandırmaya çalışan fenerbahçe değil, konu fenerbahçe olunca iq seviyesi tek hanelere inen fenerbahçe taraftarı gibi duruyor. fenerbahçe'nin durumu, 1800'lü yıllarda uçan kuşa borcu olan osmanlı devleti'nin gördüğü yere saray yapmasına; fenerbahçe taraftarının durumu da titanik batarken keman çalmaya devam eden müzisyenlerin durumuna benziyor. böyle devam ederlerse onları batmaktan kurtaracak tek şey bir milyardere satılmaları olacak gibi duruyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın