• 19
    galatasaray sözlüğün genç futbolcu fetişizminden kaynak alan en büyük geyiği. herhangi bir olası transfer öznesinin başlığında bunu görmek mümkün. "robben mi geliyo? yok artık. bu paraları vereceğimize kendi çocuğumuz recep gül oynasın."

    özkaynakla büyümek ve dışarıya bağımlı olmamak tabiki son derece doğru ve güzel bir hayal. ama hayal çünkü türkiye'de bunun gerçeklik payı yok. daha 15 yaşında sivrilen oyuncuların menajer kucağına düşmesi, genç oyuncuların bizim ülkemizde hızlı fiziksel gelişim kaydedememesi ve ligimizin tamamen sertliğe dayalı olması, altyapını eğitiminin kötü olması vs. bir dünya sebep sayabilirim bu duruma.

    ısrarla her transfer dönemi görürüz bunu. mesela belhanda,lemina ve seri ile oynayacağımıza bartuğ ve atalay ile 6. olalım çok mu şey kaybederiz deniyor. evet çok şey kaybederiz. ya da şöyle diyeyim: kaybedeceğimiz şey kazanacağımız şeyden net fazla olur maalesef. kariyerinde şampiyon olmadığı 1 tam sezon olan kulübün en büyük efsanesi şampiyon olmayınca yerin dibine sokuluyor, kötü gittiğimiz sezonlarda mayıs ayı arenaya 4 bin kişi gidiyor, yarısı sinan gümüş'ün almanya'dan akrabaları. şimdi hava hoş, sezon başı. bu çocuklar kötü oynarsa o zaman işin rengi değişiyor işte. bizde o bekleyecek kültür yok. ve işin doğrusu o diye hemen bu kültür değişemiyor. önce ülkenin genel anlayış ve yaşayış kültürünün değişmesi gerekiyor. norveç liginden gençlerle dolu 3 maç izleyip, bir sene de ajax cl yapınca herkes " aga doğrusu bu işte, biz hala şuna şu kadar veriyoruz" diye giriyor internete. bunun doğrusunun bu olduğunu bilmeyen mi var? ama kazın ayağı öyle değil. ne gençler duydum bunca zamanlık taraftarlıkta. geliyor takımı kurtaracak diye. cafercan aksu'lar, özgürcan özcan'lar, mülayim erdem, yaser yıldız, oğuz sabankay, aydın yılmaz ,emre çolak... yakın geçmişe gidelim. ogün çalışkan başlığına bakın. recep gül'e, celil'e. biri geçen hafta inegöl'e gitti, diğeri belçika'da kayıp. bunlar olur zaten olmaz demiyorum bu normal. ama hepsi için dönem dönem "ahmet çalık'a şans vereceğimize ogün oynasın", "belhanda'yı kadro dışı bırakalım celil oynasın, onun kadar oynayamıyor mu" yazıldı. evet oynayamıyorum agacım maalesef. yarın bartuğ da oynayamyacak. bu çocuklar doğru yerde doğru zamanda sorumluluk alacak. ama ozan kabak maicon sakatlandı diye oynadı diyen bir dünya insan varken oynayacak olan da heba olacak maalesef. çünkü bir koz olarak ellerinde bazı taraftarların...
App Store'dan indirin Google Play'den alın