resim
Ömer Bayram
Takım:Eyüpspor
Mevki:Sol Bek
Yaş:32
Boy:1.75
Uyruk:Türkiye
  • 1900
    2019-2020 sezonunun pandemi arasından önceki kısmında yaptıkları, sadece "kendini aştı","aldığı paranın üstünde top oynadı" gibi deyişlerle açıklanamayacak seviyedeydi. pandemi öncesi ligde süre aldığı 22 maçta 1 gol 10 asist, kupada süre aldığı 5 maçta 2 asist, şampiyonlar liginde süre aldığı 5 maçta ise 1 asist yaparak toplamda 32 maçta 1 gol 13 asistlik bir katkı verdi. ancak indirekt dahil olduğu (gol ya da asist yapmadığı ama hazırlanışına katkı verdiği) golleri de hesaba katınca ortaya çıkan tablo çok daha göz kamaştırıcı.

    1- 30 ağustos 2019 kayserispor galatasaray maçı: bu maçta attığımız 3 golde herhangi bir katkısı olmadı.

    2- 13 eylül 2019 galatasaray kasımpaşa maçı: bu maçta sakatlanan lemina'nın yerine 30. dakikada oyuna girip attığımız tek golün (falcao'nun galatasaray'daki ilk golü) asistini yaptı.

    3- 22 eylül 2019 yeni malatyaspor galatasaray maçı: bu maçta attığımız tek golün asistini yapan yine ömer oldu. https://tr.beinsports.com/...alatasaray-mac-ozeti ayrıca özetin 00.43 ve 2.34 üncü saniyelerinde görüleceği üzere luyindama ve babel'e 2 net pozisyon hazırladı.

    4- 28 eylül 2019 galatasaray fenerbahçe maçı: yine lemina'nın sakatlığı sonrası 60. dakikada oyuna girdiği derbide 1 pozisyon hariç etki gösteremedi.

    5- 18 ekim 2019 galatasaray sivasspor maçı: 10 kişi sivasspor karşısında ecel terleri döküp 3-2 kazandığımız bu maçta ilk golün asistin asistini, 3. golün de asistini yaptı. yalnız not düşmek gerekir ki bu goller sırasıyla andone ve babel'in büyük bireysel çabalarıyla geldi.

    6- 1 kasım 2019 galatasaray çaykur rizespor maçı: 2-0 kazandığımız maçta kilidi açan golümüz ömer bayram'ın tehlikeli bölgeye kestiği ortaya rizesporlu talbi'nin ters kafa vurmasıyla geldi.

    7- 9 kasım 2019 gaziantep fk galatasaray maçı: madrid hezimetinden 3 gün sonra çıkıp 2-0 galip geldiğimiz maçta hem kilidi açan golü 20 metreden muhteşem bir vuruşla attı, hem de 2. golde (bu sezon attığımız en iyi takım golleri arasındadır) asistin asistini yaptı.

    8- 22 kasım 2019 galatasaray istanbul başakşehir maçı: bizim açımızdan kısır geçen ve ligde 41 maçlık yenilmeme serimizi bitiren bu maçta ömer hücumda etkili olan birkaç oyuncumuzdan biriydi. https://tr.beinsports.com/...basaksehir-mac-ozeti özette de görüleceği üzere 1.21 inci saniyede maçın bizim adımıza en net pozisyonu, onun ayağından kullandığımız serbest vuruşta geldi.

    9- 1 aralık 2019 trabzonspor galatasaray maçı: son dakikada attığımız golle 1-1 bitirdiğimiz maçta ömer attığımız golde asistin asistini yaptı. bu maçta her ne kadar içimizin yağlarını eritse de joao pereira'nın yüzüne yaptığı müdahale biraz sorumsuzcaydı.

    10- 7 aralık 2019 galatasaray alanyaspor maçı: 2. yarısında acı çektiğimiz ve muslera sayesinde 1-0 kazandığımız maçta ömer'in gol ya da asist katkısı olmadı. https://tr.beinsports.com/...anyaspor-2-mac-ozeti ancak özette de görüleceği üzere 0.07'de yaptığı asist milimetrik bir ofsayte kurban gitti, 1.38 ve 1.47de ise gol dışında girebildiğimiz 2 pozisyonda da bariz katkısı vardı.

    11- 14 aralık 2019 galatasaray ankaragücü maçı: kabusu yaşadığımız, 10 kişi lig sonuncusundan son 5 dakikada 2 gol yiyip 2-2 berabere kaldığımız maçta ömer, ilk golümüzün asistini yaptı. https://tr.beinsports.com/...ankaragucu-mac-ozeti ayrıca özette de görüleceği üzere 0.39'da ilk yarıda yakaladığımız en net pozisyonlardan birini hazırladı.

    12- 21 aralık 2019 göztepe galatasaray maçı: 2-1 yenildiğimiz maçta kullandığı etkili kornerde asistin asistini yapmayı başardı. https://tr.beinsports.com/...alatasaray-mac-ozeti ayrıca özetin 3.21'inci saniyesinde görüleceği üzere en net pozisyonlarımızdan birini hazırlayan isim oldu.

    13- 28 aralık 2019 galatasaray antalyaspor maçı: 5-0 kazanıp 8 maçlık galibiyet serimizi başlattığımız maçta ömer 5 golün 4'ünde pozisyonun içindeydi. ilk golde kazandığımız penaltının öncesinde kullandığı kornerde marcao'nun kafa vuruşunu savunma çizgiden çıkardı, pozisyonun devamında penaltı kazandık. 3. golümüzde altıpasa çıkardığı topu taylan boş kaleye ıska geçince golü celutska kendi kalesine atmış oldu, ömer istatistiklere ekleyemese de gönüllere 1 asist daha eklemiş oldu*. 4. golümüzde babel'e müthiş bir asist yapan ömer, 5. golümüzde de asistin asistini yaptı.

    14- 19 ocak 2020 galatasaray denizlispor maçı: 2-1 kazandığımız maçta gol veya asist katkısı veremedi. https://tr.beinsports.com/...enizlispor-mac-ozeti ancak özette 1.02'de görebileceğimiz gibi, maçı yine %100 gol şansı hazırlamadan bitirmedi.

    15- 26 ocak 2020 konyaspor galatasaray maçı: 3-0 kazandığımız maçta ömer, ilk golümüzün asistini yaptı, bunun dışında da hücumda çok etkili bir oyun ortaya koymayı başardı. https://tr.beinsports.com/...alatasaray-mac-ozeti
    not: ciddi manada taraflı hazırlanmış olan özette, ilk yarıda kornerden falcao ile ve 2. yarıda yine falcao ve saracchi ile yakaladığımız, bu 2 oyuncumuzun sakatlanmasına sebep olan pozisyonlarımız konulmamış, yine ilk yarıda ömer'e yapılan ve es geçilen bariz penaltımız da özetlere eklenmemiştir.

    16- 2 şubat 2020 galatasaray kayserispor maçı: 4-1 kazandığımız maçta ömer, 2. ve 3. golümüzün asistini yaptı.

    17- 9 şubat 2020 kasımpaşa galatasaray maçı: galatasaray'ın oyununu bambaşka bir seviyeye çıkarıp rahatça 3-0 kazandığı bu deplasmanda ömer, gol ya da asist katkısı veremedi. 2. golü attığımız penaltının oluşmasını sağlayan korneri kullanan isim olan ömer, hücumda nispeten sivrilemediği maçlardan birini oynadı.

    18- 16 şubat 2020 galatasaray yeni malatyaspor maçı: 1-0 yendiğimiz maçta ömer, ciddi manada şanssız bir maç geçirdi. https://tr.beinsports.com/...atyaspor-2-mac-ozeti önce özette 1.27'de yaptığı asistte adem'in attığı nizami gol, iş bilmez hakem tarafından haksız kararla iptal edildi (gol, 19 mayıs 2019 galatasaray istanbul başakşehir maçında onyekuru'nun attığı golün aynısı), sonra 1.45'te gökhan töre'yi oyundan attıracakken yine hakem kurbanı oldu, en son da 3.28'de kullandığı kornerde topu altıpasta donk'un kafasıyla buluşturdu ancak önce donk sonra adem %100 golleri kaçırdılar.

    19- 23 şubat 2020 fenerbahçe galatasaray maçı: fener'in kadıköy'deki 20 yıllık kaybetmeme serisini bitirdiğimiz maçta ömer, hem hücum hem defansta harika bir maç çıkardı. ilk golümüzün asistini yapan ömer, onyekuru'nun şutunda ozan'ın çizgiden kalçasıyla çıkardığı ve 91. dakikada onyekuru'nun karşı karşıya kaçırdığı (yayıncı kuruluşun özetinde yok) pozisyonlarda başroldeydi.

    20- 1 mart 2020 galatasaray gençlerbirliği maçı: maçtan 2 gün önce şehit olan 33 askerimizin (ruhları şad olsun) gölgesinde oynanan maçta ömer, ilk golümüzün asistini yaptı. https://tr.beinsports.com/...lerbirligi-mac-ozeti
    ayrıca 2.11'de baskıyla falcao'ya kazandırdığı topu maalesef falcao değerlendiremedi.

    21- 8 mart 2020 sivasspor galatasaray maçı: 2-2 sona erip 8 maçlık serimizi bitiren ama oynadığımız futbolla tüm taraftarımızı geleceğe umutla baktıran maçta ömer nispeten etkisiz kaldı ve 77. dakikada oyundan alındı. etkisiz kalsa da duran top becerisini ilk golümüzde yaptığı asistin asisti ile gösterdi (golde katkısı asisti yapan feghouli'den de golü atan falcao'dan da büyüktür bence.)

    22- 15 mart 2020 galatasaray beşiktaş maçı: seyircisiz oynamak zorunda kaldığımız ve 0-0 biten maçta ömer, belhanda'nın etkisiz performansı sonrası 2. yarının hemen başında oyuna girdi. https://tr.beinsports.com/...0-besiktas-mac-ozeti
    gol ya da asist yapamasa da 1.56'da falcao'ya kestiği top (ercan taneer saracchi diyor ama 19 numaralı forma belli oluyor görüntüde.) ve 3.25'te karius'un çıkardığı şutuyla etkili olmayı başarıyor.

    pandemi öncesi dönemde oynadığı 22 lig maçında attığımız 43 golün 11'ine direkt etki etmiş (gol ya da asist). belli bir seviyenin üstünde dahli olduğu (asistin asisti ve kestiği topları savunmanın kendi kalesine attığı) golleri de eklersek 43 golün 19'unda yani %44.19'luk bölümünde büyük katkısı var. bu rakamlara hazırladığı birçok pozisyonu arkadaşlarının ya da hakemin yemesine rağmen ulaşmış.

    ayrıca türkiye kupasında sadece 9 dakika oynadığı alanyaspor deplasmanı hariç 4 maçta süre almış, bu maçlarda attığımız 10 golün 2'sinin asistini yapmış, 2'sinde de açtığı ortalarla penaltı kazandırmış yani 10 golün 4'üne direkt etki etmiştir. son olarak şampiyonlar liginde attığımız tek golün asistini yapmış, ayrıca iç sahadaki real madrid maçının son dakikalarında nzonzi'nin kafasına altıpasta kondurduğu top nzonzi tarafından değerlendirilememiştir.

    pandemi öncesi süre aldığı 32 maçın toplamında attığımız 54 golün 14'üne direkt etki etmiş olup (1 gol 13 asist, gollerin %25.93'ü), direkt olmasa da büyük ölçüde etki ettiği golleri de eklersek 54 golün 24'üne (gollerin %44.44'ü (yuhh)) imzasını atmıştır. bu istatistiği yaparken çoğunlukla sol iç oynayan ömer, nadiren sol kanatta da görev almıştır.

    sadede gelecek olursak, ömer pandemi öncesi dönemde takımın çalışkan oyuncusu, emekçisi yahut savaşçısı değil bildiğin açık ara en büyük yıldızı olmuştur (takımın ilk yarıdaki rezil futboluna rağmen bu performansı sergilediğini de unutmamak gerek). sergilediği performans, yurtdışından 20-30 milyon eurolara getireceğimiz bir sol iç oyuncusu için bile müthiş bir performans olarak görülecek seviyedeyken, 400 bin euro karşılığında akhisar'dan alıp, ilk sene sonunda neredeyse satacağımız kadar kötü bir performans göstermiş bekten bozma orta saha statüsündeki bir oyuncu için mucize gibi bir şeydir. pandemi sonrasında takımın çöküşüne ayak uydursa ve ligi 6. bitirsek de ömer'in bu performansı benim nacizane fikrime göre galatasaray tarihine geçmiştir. 2 hafta sonra başlayacağımız sezonda da takım olarak güçlü bir oyun oynarsak ömer'in de pandemi öncesi performansını yakalayacağına inancım tam.

    not: işbu entry, ömer'in performansı üzerinden orta saha transferlerinin gecikmesini meşrulaştırma amacıyla yazılmamıştır. yazar, minimum 2 optimum 3 orta saha oyuncusunun acilen takıma kazandırılması gerektiği düşüncesindedir. entry'nin yazılma amacı, bu müthiş performansın unutulmaması, ömer'e kazma, çöp muamelesi yapılmamasıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın