• 4
    polis tarafından orantısız şiddete maruz kalıp ciddi şekilde yaralanmasının ardından abd'de pek çok spor branşında sporcular boykot kararı verdiler, malumunuz. fakat olay blake'in sırtından 7 defa, hem de üç çocuğunun gözü önünde vurulmasından ibaret değil.

    blake'in vurulmasının ardından olayın gerçekleştiği wisconsin eyaletine bağlı kenosha kentinde black lives matter protestoları düzenlenmiş. bu protestolara elinde tüfekle giden kyle rittenhouse isimli 17 yaşındaki bir ergen irisi üstüne vazife bilip iki kişiyi öldürmüş. küçük işletmeleri yağmacılardan korumak için oraya gittiğini iddia ediyor.

    tabii sivillerin silahlanıp insan öldürmesi durumu daha da vahim hale getiriyor. seçim döneminde tırmanan kutuplaşma da bu ortamı iyice sağlıksızlaştırıyor. spor bir eğlence dalı olarak ikinci plana atılmış durumda haliyle. insanlar, özellikle de azınlık gruplara mensup olanlar geleceklerinden, can güvenliklerinden endişe ediyorlar ve bu olanlara kalıcı çözüm bulunmasını talep ediyorlar. gelişmeleri göreceğiz.

    haber burada: https://www.washingtonpost.com/...a-shooting-protests/
    katil çocuk bu: https://nationalfile.com/...kyle_rittenhouse.jpg
    bu da kendisiyle cinayetleri işlemesinden hemen önce gerçekleştirilmiş bir röportaj: https://twitter.com/.../1298657958205820928
App Store'dan indirin Google Play'den alın