resim
Martin Linnes
Takım:Molde
Mevki:Sağ Bek
Yaş:32
Boy:1.77
Uyruk:Norveç
  • 3873
    sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalan oyuncumuz. zaten sözleşmeyi uzatırken çocuğunun eğitim hayatını düşünerek sözleşme süresinde mutabık kalınmıştı. yani çok büyük plan değişikliği olmazsa bu adam sezon sonu norveç'e gidecek.

    peki biz bunu nasıl değerlendirebiliriz.

    1. norveç liginden bir takıma onlardan alacağımız bir oyuncu karşılığında takas yapabiliriz. tabii ki linnes'in bütün maaşını karşılayamazlar. bu durumda, oyuncunun bonservisine karşılık linnes'in bonservisi + yıllık maaşının bir kısmını ödeme şeklinde bir anlaşma olabilir.

    2. si türiye'den hatta istanbul'dan bir takıma bir senelik kiralık verebiliriz. böyle bir şeyi bedavaya yapmak tabii ki çok anlamsız. benim ilk aklıma gelen dorukhan'la takas etmek. ikisinin de sözleşmesinin bitmesine 1 sene kaldı. biz linnes'i kiralayıp dorukhan'ı bonservisiyle alabiliriz. beşiktaş buna niye yanaşsın diye soracak olabilirsiniz. sene sonu bedavaya gidecek bir oyuncu dorukhan. anladığımız kadarıyla da sergen kendisini çok düşünmüyor. düşünse zaten 1 senede hazır ederdi. burada linnes'in maaşının belirli bir kısmını biz ödeyerek bir anlaşma olursa bence 3 taraf da mutlu olur. linnes istanbul'dan ayrılmaz. beşiktaş kadrosunda bulunan ve oynayabilecek oyuncuların hepsinden daha iyi bir sağ bek kazanmış olur, biz de iyi bir orta saha oyuncusu kazanmış oluruz.

    peki linnes'ten ne yapmamız ve neler beklememiz gerekir.

    1. si kendisini 3. lü savunmanın stoperi yapmamalıyız. çünkü hava toplarında gerçekten çok kötü. arka tarafa atılan ve linnes'in müdahale edemeyip gol yediğimiz çok fazla maç hatırlıyorum .

    2. si kendisini orta saha oynatmak da çok riskli. çünkü linnes pas alıp vermesini çok fazla bilen bir oyuncu değil. 12 temmuz 2020 ankaragücü galatasaray maçında yediğimiz golü tekrar izlersek, penaltıdan önce emin bayram'ın neredeyse hiç pas opsiyonunun olmadığını görürüz. pasla çıkmak isteyen bir takımda pas atacak oyuncu bulamayan emin, topa rastgele vurdu ve kaybedilen top penaltı ile sonuçlandı. ayrıca oynadığı maçlarda topla oynama sayılarına bakarak da ne kadar kötü pas alıcı olduğunu görebiliriz. tabii bir de şu var. orta sahada oynamak, kanatta oynamaktan daha zordur. orta sahada top aldığın zaman sahanın her yerini görebilmen, gelecek her baskıya hazırlıklı olman lazım. ben linnes'de bu özelliklerin çok fazla olmadığını düşünüyorum.

    peki ben ne istiyorum. direkt dorukhan'la takasını. :) o da olmazsa bir şekilde sözleşmesinde çıkılmayı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın