resim
Lionel Andrés Messi Cuccitini
Takım:Miami
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 2484
    ne maradona'ymış ya bitmedi gitti. napoli'de, arjantin milli takımında mahalleden 10 çocuğu alıp kupalara yürüdü sanki. ama xavi vardı, ama iniesta vardı, ama barcelona'daydı. evet messi, bütün bunları dikkate almalısın. amatör kümeden bir takımı önce birinci lige çıkarıp şampiyon yapıp hemen ardından ucl'yi alırsan belki maradona'ya karşı bir şansın olur.

    adam futbola başladığından beri en üst seviyede. cristiano ronaldo'yu da aynı şekilde takdir ediyorum. üç beş sene top oynayıp yok olmuş tiplerle bu ikiliyi kıyaslamak acayip boş bir hareket. sabah akşam sayıp döktüğünüz o isimler de oynasalardı; kumar, kadınlar, uyuşturucu, şöhreti kaldıramama vs. bir ton sebep yüzünden futbolu ikinci plana attılar.

    ama bu ikili yaptıkları işi ciddiye aldılar, mesleklerine saygı duydular ve en üst düzeyde artık son çağlarına giriş yapmış oldular. neyse mevzu uzadı; arap sermayesiyle sonradan türemiş bir kulübe gitmesindense büyük takım hüviyetine, kültürüne geçmiş yıllardan beri sahip bir takımı tercih etmesini isterim. ingiltere'de manu diyeceğim; ama geleceği halen belirsiz bir takım ve messi'nin o kadar vakti yok. lig şampiyonluğundan ziyade şampiyonlar ligi şampiyonluğunu istiyorsa benim de kendisi için gönlümden geçen kulüp bayern.
App Store'dan indirin Google Play'den alın