resim
Vedat Muriqi
Takım:Mallorca
Mevki:Santrfor
Yaş:30
Boy:1.94
Uyruk:Kosova
  • 1406
    http://gss.gs/2943046 entry'im de kendisinin büyük liglerde, üst sıralara oynayan takımlarda oynayamayacağını yazmıştım. bunu düşünmemin sebebi vedat'ın top tekniğinin kötü olması, bitiricilik konusunda da bazen atılması zor ve güzel goller atsa da elit bir bitirici olmadığını düşündüğüm içindi. son çıkan haberlere göre lazio transferi gerçekleşti. yani öngörümde yanıldım.

    fakat, beni bu durumda en çok şaşırtan şey, fenerbahçe taraftarının bu transfere çok sevinmesi. tamam haklılar, onlara para lazım, transfer girdisi göstermeleri lazım fakat vedat'ı kaybetmeleri bence düşündüklerinden daha büyük zararlar verecek kendilerine.

    2019-2020 sezonunda kruse transfer edildiği zaman, bu transferin mantıklı olma sebebi vedat'ın da transfer edilmiş olması diye yazmıştım. çünkü vedat, kruse'nin de defansif eksiklikleri kapatma ihtimali vardı. yani aslında kruse'nin yapması gereken önde baskı, pres gibi işlemler vedat yapabilir ve kruse'ye de boş alan yaratabilir diye düşünmüştüm.

    bence bu sene yapılan transferlere bakıldığında da vedat'ın takım içindeki rolünün golcülükten daha fazlası olduğunu düşünüyorum. fenerbahçe geçen sene geriden oyun kurmada çok zorlandı ve her zorlandığı anda yaptığı şey vedat'a şişirmekti. ellerinden bu ihtimal kalkabilir. diğer konu, sosa ile bunu yapmaya kalksalar ve sosa-gustavo ile ikili kursalar bu sefer de tempo ve pres problemleri olacak. bunu da vedat ile çözebilirlerdi. ayrıca vedat olmadığı için de forvet arkasında mert hakan tarzı 10 numara kullanmak zorunda kalacaklar. bu da gol sayılarını doğrudan etkileyecek.

    yani bence vedat'ın ayrılışı fenerbahçe'ye yarardan çok zarar verecek. özellikle onun parasıyla geri dönüşü olmayan 10 tane oyuncu alındığında bu takımın içini tamamen boşaltmak oluyor.

    o yüzden ayrılmasını mutlulukla karşılayacağım oyuncu. zaten fenerbahçe bu limit olayını 15 milyonlarla çözemez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın