resim
Alexandre Rodrigues da Silva
Takım:São Paulo
Mevki:Santrfor
Yaş:34
Boy:1.80
Uyruk:Brezilya
  • 473
    2 sene önce olsa tamamdı da artık olmaz. zaten yıllardır üst seviyede oynamıyor. geçmişine aldanmamak lazım. klas kalıcıdır ancak bonservisi elindeyken hiç bir avrupa klübünün ilgisini çekmiyorsa bunun bir sebebi var. zaten hiç bir zaman kolay form tutan bir oyuncu olmadı bide 31 yaşından sonra daha zor olur o işler. he illaki olacaksa brezilya’da aldığı paraya gelip oynasın.

    biz radikal bir karar verip porto, benfica ve lyon gibi bir politikayı kendimize şiar edinmeliyiz. hem yetiştirip satmalı hem de rekabetçi olabilmeliyiz.

    o yüzden potansiyeli yüksek sıfır kilometre oyunculardan ziyade potansiyeli yüksek ancak henüz büyük liglerden takımlara gidememiş ancak potansiyelini yansıtmaya başlamış oyunculara yönelmemiz lazım. mesela luyindama marcao gibi oyuncular.

    pato’yu aldık diyelim adamda çok iyi top oynasa bile son transferi olacak. arabistan’dan bile para verip isteyen olmayacak. bu zarardır.

    bizim alıp hem oynatıp hem başarılar kazanıp doğru zamanda yollamamız gerekiyor.

    bu klüp ancak böyle kurtulur. mesela moder tam üst seviyeye çıkmadan önce yakalanmış bir oyuncu aynen haland gibi umarım transferi gerçekleşir. politikamız bu olmalı. beni bu tip oyuncular daha çok heyecanlandırıyor. ancak böyle oyuncuları bulup takım dizerek kalıcı başarı ve ekonomik istikrar yakalayabiliriz.

    biz bayern münih, psg, real madrid gibi takımlarla ancak böyle mücadele edebiliriz. yoksa 28 30 yaslarında b seviye oyuncular alarak, onlara büyük paralar ödeyerek bu iş olmaz.

    bu takıma sneijder geldi 28 yaşında kimse neden 7,5 milyon € bonservis verildi diyemez. çünkü sneijder bir dünya starıydı. sneijder büyük kaliteydi. a sınıfı oyuncuydu. tıpkı hagi gibi.

    ancak sen belhanda’ya feghouli’ye sevr kontratı yaparsan o iş olmaz. adamlar hem yaş olarak artık kariyerinin son virajına yaklaşmış hem de hiç bir zaman dünya starı diyebileceğimiz potansiyeli göstermemişti.

    bunları niye böyle detaylıca açıklamak zorunda hissediyorum çünkü genç oyuncu fetişisti zannedilmemek için. sen bugün james rodriguez’i alabiliyorsan al. adam saf yetenek ve 29 yaşında henüz. ama mesela gidip benzer bir kontratı viktor moses’la yapma. 29 yaşında olsa bile james rodriguez bir dünya starıdır. ancak belhanda, feghouli, moses vs değildir. aynı kefeye konmaz.

    türkiye’de ki yanlış avrupa’da orta üstü performans veren oyuncuları dünya starı zannetmezleri.

    şimdi konu bağlamından da baya koptu ancak demek istediğim biz artık genç oyunculara yönelmeliyiz. ancak böyle rekabetçi olabiliriz. hemde satar para kazanırız. ancak önümüze 28 29 yaşlarında dünya starı transferi gelirse onu da almamız da bir yanlışlık yoktur. yeterki dünya starı kimdir kime denir iyi bilelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın