resim
Ismaila Cheick Coulibaly
Takım:AIK
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:23
Boy:1.83
Uyruk:Mali
  • 34
    https://twitter.com/...273821150543872?s=19

    --- alıntı ---
    öncelikle galatasaray'ın olası coulibaly transferine net bir şekilde yatırım transferi olarak bakmak gerekli. şu anki seviyesiyle gelip direkt ilk 11 oynar, iyi katkı verir demek zor ama ilk 11 seviyesine çok da uzak olmadığını da söylemek lazım.
    oyun stili olarak henüz kesin olarak oturmuş bir tarzı olduğunu söyleyemem ama box to box rolüne yakın olduğunu söyleyebilirim. ofansa üst düzey diyebileceğim şekilde katkısı var ama savunma kısmında neredeyse hiç yok, ikili mücadelelerde çabalıyor ama şimdilik yeterli değil.
    oyunun savunma kısmında geliştirmesi gereken çok şeyi var ama bence böyle bir kumaş, bu kısımları doğru yardımlarla, rahatlıkla geliştirebilir. geçen sezon az az aldığı sürelerin ardından bu sezonda daha düzenli oynadıktan sonra oyununda gözle görülür değişimler oldu.
    ayakları yere daha sağlam basıyor, akan oyunda verdiği kararlar çoğunlukla doğru, pas dağıtımı daha iyi, eskisi gibi çekingen değil... coulibaly sanki her an takım atak yapacakmış gibi pozisyon alıp, dikine koşularıyla dikkat çekiyor maç boyu, özellikle kazanılan toplar sonrası.
    bir de sistem gereği orta ikilinin hep ileriye fırlayan oyuncusu olduğu için rakip savunmaya yaptığı baskılar da bence çok değerli. 3 dakika boyunca rakip savunmaya baskı yapsa sıkılmayacak gibi, yeteneklerinin ve atletizminin dışında çalışkanlığının ve azminin burada payı büyük.
    başarısız sonlanan ataklardan seken toplarda da arkadaki etkili isim olduğu çok pozisyon var. yay gerisine seken toplarda alıp dribling ile savunmayı delmeye çalışıyor ya da müsait olduğunda şutu deniyor. bu yaşında bir oyuncu için ciddi özgüven gerektiren hareketler bunlar.
    bugün maç öncesi galatasaray'ın ilgisi sorulduğunda inanamadığını, gurur duyduğunu ve çılgınca bir gelişme olduğunu söylemiş. coulibaly aynı zamanda sarpsborg'un en önemli satışlarından birisi olan diatta ile aynı menajer tarafından sarpsborg'a getirilmiş.
    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın