resim
Emre Kılınç
Takım:Samsunspor
Mevki:Sol Kanat
Yaş:30
Boy:1.74
Uyruk:Türkiye
  • 406
    üzerine tuhaf tuhaf anlamlar, misyonlar yüklenen, spesifik beklentiler içerisindeki taraftarın muhtemel bir sonraki linç adresi olacak futbolcu. zira başlık emre kılınç'ken içerik yine arshavin. bunlara alıştık, çünkü seri'nin başlığında da rakitic'i okuyorduk. daha bombası da var, o da diagne başlığı. sanki bana mehmet batdal.

    ***

    oyuncuya gelirsek; kanatta oynamasına bağlı olduğunu düşünsem de emre'nin oyun olarak baskın bir yapısı yok. geçirdiği en iyi sezonda hocası rıza çalımbay tarafından saha içinde kaybolduğuna, istikrar sorunu yaşadığına dair eleştiriler alan bir oyuncudan bahsediyoruz. genç bir oyuncu da değil, 26 yaşında.

    kariyeri boyunca 92 süper lig maçına çıkıp 17 gol, 19 asistle oynamış.

    bu kısmı unutmayın zira yerine alındığı onyekuru, kendisinin tüm kariyerindeki gol sayısına, 22 yaşındayken tek bir sezonda ulaşmış. yani bir futbolcunun bitiriciliğini övmeden önce, kendisini o bitiriliği sergileyebileceği pozisyona sokup sokamadığına bi bakmak gerekiyor. frikik çekmediğiniz sürece dünyanın en iyi frikikçisi olmanızın bir anlamı olmadığı gibi.

    öte yandan bir kanat oyuncusu için yeteri hızı yok. dribling özelliği zayıf. dolayısıyla çizgide de etkisiz kalmasına bağlı olarak, içe dönük bir oyun yapısı var. feghouli'yi anımsayıp yüzünüzü ekşitiyor gibisiniz ama ekşitmeyin zira oyun olarak çok daha hareketli bir stili var. mücadeleden kaçmıyor, çabukluğu iyi, ayağı pas futboluna uygun, ilginç bir şekilde oyun vizyonu da geniş ki onu buraya getiren de tam olarak bu.

    bir sistemin içerisinde etkili bir oyuncu olabilir. örneğin tudor gibi futbolu iş bölümlerine ayırmış, tempo ve hareketi baz alan sistemlerde çok iyi bir takım oyuncusu olabilir. terim gibi kanat aksiyonlarına dayalı, hızlı ve karmaşık yapılı hücumlar seven bir hocanın elinde ne verir kestirmek güç. sadece 4-4-2 kanadı için etkili bir oyun şablonu var fakat geçen seneki sisteme aynı tas aynı hamam devam edecek ve onyekuru'nun yerine kendisini koyacaksak, hem kendisine hem de galatasaray'a geçmiş olsun. bu durumda performans alabileceğimiz tek seçenek feghouli'nin yerine kendisini yerleştirip, sola fuleli bir oyuncu tercih etmek olur. açıkçası jozwiak'a olan ilgimize bakılırsa böyle bir plan da var gibi gözüküyor.

    öte yandan 3'lü ortasahanın kenarında guardiola'nın bernardo'yu, klopp'un chamberlain'i kullandığı gibi kullanılırsa epey etkili olacağını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın