resim
Mustafa Cengiz
Görev:Başkan
Doğum:25.12.1949
Ölüm:28.11.2021 (71)
Uyruk:Türkiye
  • 4010
    https://www.fotomac.com.tr/...ciklamalarda-bulundu

    isteyenler yukarıdaki linkten röportajın tamamını okuyabilir. şöyle cümleleri var;

    --- alıntı ---

    "biz yarattığımız bütün değerlerde devletimize kazandırdık. ali sami yen'den çıktık, 1 milyar 400 milyon tl kadar kazandırdık. seyrantepe'ye geldik minimum 7 milyar dolar ile cazibe merkezi haline getirdik.."

    --- alıntı ---

    bugün cumhurbaşkanı olmasa stadı bitiremezdik diyen başkan 6 ay önce yukarıdaki sözleri söylemiş. şimdi, mustafa cengiz'in her şeyin farkında olduğundan emin olduk. yani başkan devletin bize stadyum yapmasını bırakın, ali sami yen'den çıkarak bizim devlete kazandırdığımızı zamanında söylemiş. şimdi bunu söyleyen adam 6 ay sonra neden "cumhurbaşkanı olmasaydı stadı yapamazdık" demiş olabilir? birkaç sebebi olabilir;

    1-)cumhurbaşkanına yaptığı ziyaret sırasında fırça yemiş olabilir. "galatasaray taraftarını size haksızlık yapıldığına inandırıyorsunuz. bize karşı kışkırtıyorsunuz." şeklinde bir ikaz gelmiş olması saçma değil sanırım. yaklaşık 1 sene önce mustafa cengiz'in emlak konut konusuyla alakalı yaptığı açıklamaya bakalım.

    --- alıntı ---

    devletimiz asla bir sivil toplum kuruluşunu karşısına almaz. florya ve riva'da biz beklentilerimizi bulamadık, emlak konut da bulamadı; onlara da hak veriyorum. şu anda konu adli bir sürece girdi. galatasaray'ın devletimizi karşısına alması gibi bir durum söz konusu değil. şu anda uygun şartları arıyoruz"

    --- alıntı ---

    başkanın amacı o olmasa bile şu açıklamayı okuyan herkes o gün "adama bak lan, hükümete aba altından sopa gösteriyor." demiştir.
    yani eleştirilen açıklamayı yaptığı toplantıda "cumhurbaşkanı görüşmesi" ile alakalı sorunun ısmarlama olmadığı ne malum? yediği fırça neticesinde böyle bir açıklama yapmış olması olası değil mi?

    2-)bildiğiniz gibi stadyum yapımı başlandığında ihaleyi eren talu almış, daha sonra iflas edip yarım bırakmıştı.

    https://www.takvim.com.tr/...mac-izlerken-goruldu

    bu olaydan sonra devreye girip inşaatın devamını sağladığı için, yani sürece yaptığı katkıdan dolayı teşekkür etmiş olabilir. yani kastı bu olabilir. stadı bize bedava yaptılar dememiş sonuçta değil mi?

    3-)direkt yalakalık için. yalakalık için söylemiş olsa bile, kendi için değil galatasaray için yaptığına ben eminim. bu da benim için yeterli.

    bir kitle var, istiyorlar ki başkan çıksın hükümeti eleştirsin, cumhurbaşkanına hakaret etsin. eminim bunu yapsa "helal olsun başkana be, kendini yaktı ama adamdır." diyecek.

    başka bir kitle var ki hayaller dünyasında yaşıyorlar. ticaret yapmak, siyaset yapmak veya spor kulübü yönetmek tribüncülüğe, kız mevzusuna benzemez. gözün kara ilerleyemezsin. bir yerlerden taviz vereceksin ki, her yerde istediğini elde edebilesin. kimseyle kötü olmayacaksın, sorun yaşasan bile yollarını kötü ayırmayacaksın mecbur kalmadıkça, çünkü yarın öbür gün ihtiyacın olabilir.

    sözün özü bunca ihtimal varken, ve en kötü ihtimalin bile galatasaray için olduğunu bile bile, neden bitiriliyor bu adam?
App Store'dan indirin Google Play'den alın