• 15
    beklenen oldu ve lakers ilk darbeyi yedi.

    portland karşısında lebron 23 sayı 17 ribaund ve 16 asistle triple double yaptı ama yeterli olmadı. lakers takım halinde 3 sayı çizgisinin gerisinden ortaokul takımı gibiydi. 32'de 5 ! bu yüzdeyle bırak portlandı, galatasaray doğa sigorta'yı bile yenemezsin.

    şimdi biraz istatistikler üzerinden maçı anlamaya çalışalım ki olayın absürdlüğünü farkedelim.

    lakers takımın en büyük problemi olan top kayıplarını sadece 9'da tutmuştu. buna karşın rakip portland'ı 16 top kaybına zorladılar.

    lakers 11 top çalarken, portland sadece 3 kez top çalabildi.

    şimdi burası çokomelli;

    portland 79 hücum gerçekleştiirirken, lakers tam 97 hücum gerçekleştirdi. nerdeyse 20 hücum daha fazla. yüzde 35'le oynadılar. bu 20 hücum asgari potansiyel 40 sayı demek. yüzde 35'le atsalar, 14 sayı demek. ama bunu başaramadılar. temel sebebi de 32'de 5 üç sayı isabetleri. bu fazla hücum sayılarını resmen üçlük çizgisinin gerisinde heba ettiler.

    lakers 22 asist yaparken, portland 18 yaptı.
    lakers 55 ribaund alırken, portland 50 ribiaund aldı.
    portland'ın tek üstün olduğu yer bloklardı. portland 8 blok yaparken, lakers 4'de kaldı.

    bu istatiklerle bir takımın maç kaybetmesi gerçekten tuhaf. tek sebebi de en başta söylediğim. facia üçlük yüzdesi. gerçekten akıl alır gibi değil. 32'de 5 nedir be abi ?

    ben şahsen portland'ın lakers'ı oyun olarak daha çok zorlayacağını düşünüyordum ama izlediğim maç bana bunu göstermedi. evet portland kazandı ama üçlük yüzdesi hariç şu istatistiklerle bir maç daha kazanamaz. portland takım olarak daha iyi oynamalı, daha dikkatli olmalı. lakers üçlük yüzdesini toparlarsa, şu maçtaki genel savunma performansı turu geçmeye yeter. tabi bu tamamen bu maç özelinden genele yaptığım yorumlar. bir sonraki maç neler olacak bilemeyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın