• 572
    https://twitter.com/.../1295709717965279232

    fatih altaylı bir gazeteci hem de yılların gazetecisi ama araştırmadan, soruşturmadan, gerçekleri öğrenmeden atıp tutmuş ve maalesef hakaret ederek, aşağılayarak mustafa cengiz ve yönetimine acı vermek için yırtınmış. bunu neden yapar bilemem. patronunun dostu ali koç hakkında mustafa cengiz’in çıkışından mı etkilendi yoksa gelecek seçimlerde aday olma düşüncesinden mi bilemiyorum.

    mustafa cengiz’in yerinde olsanız ne yaparsınız? adamın söyledikleri hem gerçek dışı hem de hakaret ve aşağılama barındırıyor. dava açsa bir hal, açmasa söyledikleri yanına kalacak. galatasaray camiasında böyle adam fazla bulunmaz ama sanıyorum serdar dinçbay ile birlikte bütün boşluğu dolduruyorlar.

    -galatasaray gelecek yıl 250 m lira faiz ödeyecekmiş. külliyen yanlış. galatasaray zaten başından beri faiz ödüyor. çünkü bütün yapılandırmalar ilk iki yıl “ana para ödemesiz” ama faiz ödemeli. yani galatasaray’ın faiz ödemesi değişmeyecek.

    -galatasaray’ın toplam yapılandırdığı borç 1.100 m lira. galatasaray'ın futbolcu maaşları dışında tek kuruş döviz borcu yoktur. onlar da vergiler dahil 40 m euroyu geçmeyecek. (geçen yıl 60 m euro idi) bu yapılandırma gereği 2021 eylül ayında (iki yıl bitiminde) %5 ana para ödemesi yapacak. o da 50 m lira. yani önümüzdeki sezon için de bir ödemesi yok. bu ödeme 2022/2023 sezonu harcama limitlerini etkileyecek. üstelik sadece 50 m lira etkileyecek.

    -bu arada stat isim hakkı ve riva gelirleri olacak.

    -ayrıca pandemi nedeniyle bankalar ana para ve faiz ödemelerini ertlemek zorunda kalacak.

    -galatasaray, beşiktaş ve trabzon spor birlikte yapılandırdığından harcama limitleri birlikte düşecek.

    -galatasaray uefa avrupa kupası maçlarında kazanacağı her maç için euro üzerinden gelir elde edecek.

    -yayın gelirlerinin büyük kısmı euro üzerinden.

    daha fazla ayrıntıya girmiyorum ve diyorum ki;

    mustafa cengiz ve kaan kançal’ın düşünemediğini fatih altaylı düşünecekmiş. bir de 50 ıq’dan bahsedip beni kendine güldürüyor. mustafa cengiz ankara siyasal mezunu ve türkiye’nin %01’lik dilimine girmiş. yani olacak iş değil mustafa cengiz’in zekasıyla alay etmesi.

    tff bir ffp kuralı koymuş, batmak üzere olan kulüplerin harcamalarını disiplin altına almak istiyor ama fenerbahçe her zaman olduğu gibi kural tanımazlıkla ülkeyi ateşe atmak istiyor. aklı başında ve 70 ıq’lu her insanın, tff’nin bu uygulamasını desteklemesi gerekirken, fatih altaylı ağır hakaret ve iftiralarla, gerçek dışı rakamlarla haklı olan kulüp başkanlarına ve özellikle mustafa cengiz’e saldırıyor.

    ali koç zenginmiş de, gidip transfer hilesi yapıp 80 m euro kaynağı kulüp kasasına aktarabilirmiş. ali koç gibi hayatı yalıda geçmiş bir kişiyi, dünyayı tırnaklarıyla kazımış mustafa cengiz ile kıyaslıyor. galatasaray camiasının, taraftarının büyüklüğünden haberi yok altaylı’nın! bu camia birlik olunca on tane koç ailesini cebinden çıkarır. fatih altaylı gibi, ipi patronunun elinde kuklaların korkularını zerre kadar iplemeyecektir mustafa cengiz ve galatasaray camiası.

    bir de 19 kulübü bu limit konusunda bir tarafa koyuyor iki kulübü bir tarafa. halbuki limit konusuna itiraz eden tek takım evet tek takım fenerbahçe. dört büyük dışındaki kulüplerin zaten banka yapılandırmaları yok ki. bir tek kasımpaşa, farklı bir itirazda bulunuyor ki bu konuda haklı olduklarını mustafa cengiz de söyledi. onu da düzeltir tff.

    hani atalarımız derler ya; allah’tan korkmaz kuldan utanmaz diye. işte tam da fatih altaylı’yı tarif etmişler sanki. umarım gerçekleri öğrenir de biraz utanır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın