• 6
    2013 yılında ablasıyla beraber çektirip sonradan aslan montajı yaptığı şu fotoğrafla gelir gelmez taraftarı gülümseten yeni transferimiz.

    https://gss.gs/I5U.jpg

    2007’de ceyhan belediyespor’da başladığı kariyerine 2014’te basketbolu geliştirenler derneği’ne transfer olarak devam etti. caferağa spor salonu'nu bilmeyen dinleyicilerimiz için hatırlatmak gerekirse kamuoyunun yakın doğu üniversitesi olarak bildiği takımdı bu. orada 2 sezon forma giydi. 2016-2017 sezonunu aski'de geçirdi. 2017-2018 sezonunda takımın mali problemlerinden dolayı başlamadan biten bornova becker macerası sonrası mersin büyükşehir belediyesi’ne transfer oldu. oradaki 2 sezonluk performansıyla adından söz ettirdi, milli takıma seçilmesi için kamuoyu oluşmaya başladı. iki sezon boyunca düşmeyen maç başına neredeyse 8 asistlik ortalaması onu hatay büyükşehir belediyespor’a götürdü.

    2019-2020 sezonunda hatay'da işler o kadar da iyi gitmedi. takımın çalkantılı halleri ona da yansıdı. yine de forma giydiği 18 maçın 9 tanesinde çift haneli sayılara ulaştı. 8 maçta 5 ve üzeri asist katkısı verdi.

    şimdi yeniden mersin'deki, özellikle ikinci sezonundaki konumuna sahip olacağı bir takıma geliyor. var olan potansiyeline bir de mevkisindeki en kariyerli isim olmasının getirisini ekleyince takımın saha içi patronlarından biri olacağını öngörmek yanlış olmaz. hartley ve steinberga'ya oyunuyla söz geçirebilirse bence beklenen katkıyı fazlasıyla verecektir.

    tabi taraftar için en hüzünlü olan ve kendisini de en çok zorlayacak olan konu ışıl alben'in yerine gelmiş olması. uzun yıllar sonra ışıl alben'in yerine gelen oyuncu olmak kaldırılması biraz ağır bir yük. ek olarak ışıl'ın özellikle son 3 sezonda takım liderliğini üst perdeden yaşayan bir pozisyonu vardı. top elindeyse bağırarak, değilse bazen gidip eliyle yer göstererek takıma set öğretmeye çalıştığı oluyordu. ligin asist liderliğinin yanı sıra, kariyerinde pek alışkın olmadığımız şekilde, 20 sayı atıp maç kazandırdığı maçlar da çıkıyordu.

    sayı katkısı olmasa da asist ve saha içi liderlik konusunda ışıl çıtayı çok yüksek bir yere çekmişti. oradan sonra bayrağı alacak olmak asena için en zorlayıcı faktör olacak. ancak bu "challenge"dan alnının akıyla çıkarsa bir galatasaray efsanesi olarak kariyerinin bundan sonraki kısmına devam etme şansı olacaktır...
App Store'dan indirin Google Play'den alın