resim
Sofiane Feghouli
Takım:Karagümrük
Mevki:Ön Libero
Yaş:34
Boy:1.77
Uyruk:Cezayir
  • 5084
    yeteneği bu kadar abartılan başka bir futbolcu görmedim, ne 10 numara mevkiinde, ne açık ne forvet oyuncusu nede 90larda görülen serbest oyuncu olarak. istediğinde maçın kaderini değiştirebildiğine dair boş bir inanış var, geçerli sebep aramaktan ben yoruldum.

    ilk haberleri çıktığı zamanlarda izlediğim videolarından maçlarından, koskoca 3 sezondur gerek ekran, gerek çıplak gözle izlediğim maçlardan, bu adamda kendi arkadaşlarımında dahil olduğu galatasaray taraftarlarının ne bulduğunu çözemedim.

    orta saha - forvet hattı arası bir mevkiide oynadığını varsayarak gerçekten bilmediğimden, belki bilgi eksikliği belki önyargı oluşturduğum için sahip olduğu meziyetleri bir türlü göremiyorum.

    futbol genel haliyle konsantrasyon ve kondisyon oyunudur. belirli mevkilerin istediği özellikler ve yetiler olur. bu arkadaşın bulunduğu mevkide aranan özellikleri kabaca analiz etmek istiyorum;

    atletizm ve fizik;günümüz futbolunun vazgeçilmezi, futbolcu olmak için en popüler fiziksel özellikler . toplu veya topsuz hızlı hareket edebilmek, hızlanma, çeviklik, kondisyon, dayanıklılık ve güç. bunlar bu arkadaşta boş küme.

    toplu yada topsuz hareket, hızlanma, çeviklik; "tanrı vergisi" hantal fiziği herhangi bir anlamda hızlı olmasına engel. oynadığı mevkinin en olmazsa olmazlarından ama maalesef koşamadığı gibi çevikte değil.

    dayanıklılık ve güçte maalesef bu arkadaşımızda yok. ikili mücadelelerde çok zayıf ayakta kalamıyor. kondisyonu ortalama seviyede, bunu aslında maçta hiç koşmadığı ve çok ekonomik kullandığı performansı ile sağlıyor. güç ise feghouli ile yanyana gelebilecek bir kelime değil.

    teknik; atletizm ve fizik avantajlarınız olmadığında * yüksek top becerilerinizle bu dezavantajları ekarte edebileceğiniz yeti.*

    pas ve asist konusunda yüksek bir beceri yok. oyun kuran, ara pası bombardımanı yapan, yada sıfıra inip tabelayı zorlayan bir yapısı yok.

    dripling ancak müdahalenin tehlikeli olabileceği bölgelerde orta seviyede. onun dışında hakem faul çalmadıkça top kaybı.

    top kontrolü ve teknik; ortalama üstü. gerçekten bundan fazlası değil. ne devamlı kaleyi uzaktan avlayabilen bir şut tekniği ne de adrese teslim muz ortaları var. 0 fizik olmasına rağmen korner kullanan bir isimde değil. frikik için en son ne zaman topun başında gördük hatırlamıyorum. biraz bozuk sahada oynadımı ne pas ne top kontrol edebiliyor, çalınan fauller en iyi dostu.

    mental; devamlılık, dayanıklılık, oyunu okuma, pozisyon alma, taktiksel beceri, karar verme mekanizması ve en önemlisi futbol karakteri. daha derin ve detaylı olmasına rağmen çok çorba etmeden göz gezdirelim.

    devamlılık; alakası yok. sezon boyunca "casper".

    dayanıklılık; yok. yorgun mu, zinde mi, 90 dakikadır mı oynuyor yoksa son 20 dakika mı oyuna girdi anlayamazsınız hepsinde aynı hantallıkta ve hareket kabiliyetinde.

    oyunu okuma becerisi yok, varsa da umrunda değil. zira sadece kanadın iç kısmında topu ayağına isteyip oyunu sıkıştırıp el freni görevi görür. üçgen oluşturma * boş koşu yapma, ofsaytı yenmek, pas arasında girmek gibi çabaları olmaz.

    pozisyon alma konusunda bir olayı olup olmadığını bilmiyoruz zira kendisi hem atak hem defans senaryolarında eli belinde yürüyor.

    taktikleri uygulayabilmek adına günahına girmeyeceğim, mariano ile kurdukları üçgenler dışında galatasarayın tamamında bir taktik çalışma benzeri bir ezber izleyemedik.

    karar verme mekanizması; %50-50. ne kötü ne iyi. genel olarak kaleye yakın bölgelerde top ile buluşabilirse rakip defansları hataya zorlayan hamlelerde bulunabiliyor son çeyrekte tehlike yaratabilen bir oyuncu. fakat kaleden uzaklaştıkça özellikle tempolu maçlarda çok hata yapıyor, buna basit pas hataları da dahil.

    futbol karakteri en kötü özelliği olabilir. ne takımına ne de takım arkadaşlarının emeğine saygısı olmayan bir oyuncu. asla savunma takım oyunu pres gibi fedakarlık ve efor isteyen konularda takımına yardımcı olmaz, misafir çocuğu gibidir. arkadaşlarının 90 dakika varını yoğunu ortaya koyduğu maçta sonradan oyuna girip maçı satabilir. şampiyonluğun kritik dönemecinde bilerek kırmızı kart alıp oyundan atılabilir.

    ve bu adam yıldız oyuncu öylemi? sivri bir tane özelliği olmadığı gibi efektifliği de muamma ve bana göre yeteneği de "overrated". 4m+ para ödüyoruz, parasını geçtim bu adamı seyretme eziyetine maruz kalıyoruz. gerçekten bundan fazlasını gören varsa aydınlatsın merak ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın