• 1
    boyle bir durum var. ozellikle son sene cok fazla dikkatimi ceken bir durum oldu. sirf bu sebepten dolayi hocanin mac sonu basin toplantilarini izlemeye basladim ve sonrasinda ayni aciklamalarin nasil farkli manalara gelecek sekilde yorumlandigini gorup yazili hallerinin yanina her zaman bir soru isareti koymaya basladim.

    hatta daha da ilgi cekici olani ise sozlukte sayfalarca tartisilan konular var, hoca basin toplantisinda konuyla alakali gayet tatmin edici aciklama yapiyor. benim cikarimim cok az kisi takip ediyor ya da onemsiyor olayin aslini. araya toplantiyi takip eden gazeteci girince dahi yorum giriyor. (bkz: #2948231) burda arda'nin ne soyledigi tam olarak yazilmis, noblesse oblige'ye de tesekkur ediyorum, kendisi bu konularda hassas takip ettigim kadariyla. ancak bu yoruma gelene kadar "hocadan baska kimseye eyvallahim yok" anlami cikarilmis ve yeni sezonun atesinin kivilcimlari hazirlaniyor. tek bir yazari kastetmiyorum bu arada ilginc bir sekilde kollektif olarak gerceklesiyor bu durumlar. yani aslinda kelle isteme surecinin ufak bir parcasi bu aciklamalarin farkli manada yaziya dokulmesi.

    gecenlerde mustafa cengiz lemina hakkinda "bildiigim kadariyla teknik heyet onumuzdeki sezon icin kendisini dusunmuyor" dedi. ayni gun icerisindeki yorum ise "daha bugun baskan hocanin leminayi begenmedigini soyledi" seklinde oluyor. bu biraz daha farkli kategori aslinda, bu carpitmaya giriyor ancak sadece bu kaynagi takip eden birisinin aklinda boyle bir demec kaliyor. bu gibi baska yorumlarla("tabii arda gibi evladi olmasi lazim begenmesi icin vs.") birlesip hoca hakkinda kanaate cevrildigini de gozlemledim. bir algi projesi degilse bile pek iyi niyetli sayilabilecek nir durum degil.

    basligin asil kastina donecek olursak; yapilan aciklamalari ozellikle imkanlarin bu kadar gelistigi ortamda video haliyle takip etmenin, en azindan saglamasinin video ile yapilmasinin gerektigi kanaatindeyim. bir mimik oluyor aciklamanin tam tersine gonderme yapiyor. ben en azindan boyle bir bkz: olmasi gerektigini dusunuyorum. bilenler bilmeyenleri bu sekilde uyarabilsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın