resim
Bernard Mensah
Takım:Al-Tai
Mevki:On Numara
Yaş:29
Boy:1.80
Uyruk:Gana
  • 451
    uygun şartlarda gelmesinde hiçbir sakınca görmüyorum.

    geçen sezon* orta sahamızda belhanda, seri, nzonzi, lemina gibi futbolcular vardı. taraftarlarımızın bu futbolcuları nasıl yorumladığına bakalım:

    belhanda: gamsız (gerçekten de öyle*)
    nzonzi: defansı iyi ama kendini oyuna vermiyor.
    lemina: top geçer adam geçmez ama skor katkısı yok.
    seri: mükemmel paslar atıyor ama üflesen düşer.

    karı koca eşeğin ipini tutarak tarladan geliyor ve kahvedekilerin yorumu: "enayilere bak, eşekleri var ama binmiyorlar."
    kadın eşeğin üzerinde gidiyor: "kocaya bak ne kadar da kılıbık."
    adam eşeğin üzerinde gidiyor: "adamlığa sığar mı bu?"
    her ikisi eşeğe biniyor: "hayvana yazık değil mi be?" diyorlar.

    yani ne yaparsan yap hep bir beğenmemezlik durumu ortaya çıkıyor tıpkı mensahtaki gibi. toplam 5.1 milyonu euroyu bulacak masrafa kesinlikle değmez ama atıp tutan spor kamuoyuna karşı bu kadar gaza gelmeyelim. emre kılınç bonservissiz geldi ve adama yılda ortalama 1.3 milyon euro verilecek. oğulcan çağlayan bonservissiz geldi ve ortalama 500 bin euro yıllık alacak. omar bonservissiz gelecek ve o da ortalama 1.6 milyon euro yıllığa oynayacak. muhammed kerem aktürkoğlu bonservissiz gelecek ve o da taş çatlasın 300-400 bin euro alacak. hatta yetiştirme bedeli ödenmesin diye eylülde takıma katılacak deniyor düşünün yani. bu gibi somut örneklerin yanında mensah'a birden 5 küsür milyon euro vermek size mantıklı geliyor mu? kaldı ki kayserispor'un eli bu konuda gerçekten çok zayıf.

    birkaç yıl önce papa ndiaye için de bunlar denmişti ama adamı 16-17 milyon euroya elden çıkarmıştık. evet doğru haklısınız, dünya üzerinde başka oyuncu mu kalmadı da hep süper lig'den adam alıyoruz sorusunu ben de soruyorum kendime ama yapacak bir şey yok.

    bakın mesela suyun karşı tarafı sosa gelsin diye deliriyor ama bizler tam tersi gelmesin çünkü yaşlı diyoruz. bunun nedeni de, takımın koşmasını, mücadele etmesini istememizdendir. e tamam mensah geliyor, o da basıyor, koşuyor, boş alan buldu mu yardırıyor... e bu sefer de yetersiz, vurdumduymaz diyoruz.

    kısacası uygun şartlarda gelsin, oynasın bir bakalım neler yapıyor, ne gibi bir faydası var... sonra değerlendirmeye alalım.

    edit:transferlazim sayesinde yazım yanlışları düzeltildi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın