resim
Eray Ervin Cömert
Takım:FC Nantes
Mevki:Stoper
Yaş:26
Boy:1.83
Uyruk:İsviçre
  • 13
    türk kontenjanında oynayamama nedeniyle pek bir üzüldüğüm türk vatandaşlığına sahip potansiyelli stoper. 2019-2020 sezonunda aralıksız süre almasından dolayı da kendisini gösterebilme fırsatına sahip oldu. 4'ü şampiyonlar ligi ön eleme, 10 tanesi de uefa avrupa ligi olmak üzere toplamda 14 avrupa maçına çıktı bu sezon. ki en az 2 maça daha çıkacak takımı. sezon başında evinde oynadıkları psv maçında* 1 de golünü atmış, takımının bir üst tura çıkmasına katkıda bulunmuştu. hatta o maçta psv'nin tek golünü de bizim eski oyuncumuz bruma atmıştı.*

    bu sezon o kadar fazla maça çıkmış ki temmuz ayında verdiği röportajda* günleri bile karıştırdığını, maç temposu ile hayatına ara verdiğini belirtmiş. şu ana kadar 49 maça çıkıp 3 gol 1 asistlik performans sergilemiş. 3 gün öncede uefa avrupa liginde eintracht frankfurt'u, 3-0 kazandıkları maçın* rövanşında 1-0 yenerek üst tura yükseldiler. çeyrek finalde ise shakhtar donetsk'in rakibi oldular ve maç 11 ağustos 2020 tarihinde. yani eray için durmak yok. bu yoğun tempoya rağmen bu sezon hiç maç kaçırmadı.

    zaman zaman arsenal ve galatasaray'a yazılan genç stoper için öyle dayanağı olan bir transfer haberi bulunmuyor. basel ile zaten 2021-2022 sezonu sonuna kadar sözleşmesi bulunmakta.

    basel'deki partneri omar alderete ile sezonun çoğunu birlikte oynayarak kapattılar. boyunun kısa olmasından mütevellit arkadaşından daha çevik olan eray, pas konusunda da oldukça iyi. top kapma konusunda da iyi meziyetlere sahip olan genç oyuncu, 10 uefa avrupa liginde maç başına ortalama 4.2 top kazanmıştır. 2020-2021 sezonunda da bu performansını devam ettirirse bir transfer yapması hiç de uzak bir olasılık değildir.

    https://telebasel.ch/...-ist/?channel=105110
App Store'dan indirin Google Play'den alın