resim
Jean Michaël Seri
Takım:Hull
Mevki:Ön Libero
Yaş:32
Boy:1.68
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 2068
    eğer gelirse yanına pas almasını bilen bir oyuncu almamız gerekiyor. takımda pas almasını bilen oyuncu sayısı arttıkça seri'nin verimi de o kadar artıyor.

    pas almayı bilmek bence bir orta sahanın kalitesini net gösteren unsurlardan biri. ozan tufan ve mert hakan yandaş'ın elit seviyeye çıkmasındaki en büyük engel bu. pas alacak alanlara gidememek ve pas görüş açısı.

    pandemi sonrası marcao'nun sakatlığı en fazla seri'yi etkiledi. çünkü geriden top çıkartırken pas alabilecek bir oyuncu daha eksildi. zaten 2019-2020 sezonunda takımda pas almasını bilmeyen oyuncumuz fazlaydı. bu yüzden çok fazla pas hatası yaptık. en geriden başlarsak, linnes, saracchi, donk,ahmet, ömer, taylan, onyekuru, gibi oyuncular pas almayı bilmeyen oyuncular. boş alanlara hareketlenemeyen, pas görüş açıları kötü olan oyuncular. zaten ne zaman marcao, seri, lemina,mariano, falcao hatta emre akbaba beraber oynadı, o zaman istediğimiz hızda pas yapabildik ve hücuma daha rahat çıkabildik. fatih hoca'nın ömer yerine belhanda'yı oynatmasının sebebinin de bu etken olduğunu düşünüyorum. belhanda pas atmada sıkıntı yaşasa da pas alma konusunda, hareketlenme konusunda gayet iyi. zaten bu kadar iyi pas alan ve yeteri kadar tekniği olan bir oyuncu nasıl o kadar top kaybı yapar, büyük bir tez konusu.

    orta sahada seri'nin yanına, ciğersiz, basan, ama top alamayan ve top tekniği iyi olmayan birini koyarsak, top kayıplarından sonra top çalmayı kolaylaştırabiliriz. bizim proaktif düşünceye sahip olmamız ve topu kaybetmemeye odaklanmamız gerekir. bunun için de yanına pas almayı bilen orta saha almamız gerekir. bu melo'nun ilk senesindeki gibi bir orta saha olursa çok daha iyi olur tabi. onu bulmak tabii ki zor ama sırf defansı iyi diye tahta bacaklı bir orta saha getirirsek, yine seri'ye sövmeye başlarız. çünkü seri görmeden pas atan, topu uzaklaştıran bir oyuncu da değil. iyi pas yapamazsa, takım arkadaşı pası alacak alan göstermezse, o pası verecek alanı ararken normal olarak topu kaybediyor.

    eğer seri düşünülüyorsa, bu konu kesinlikle düşünülüyodur. çünkü hocanın her hamlesinde ben bu düşünceyi gördüm.

    benim kendi isteğim, umarım seri ile devam edilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın