• 278
    https://twitter.com/...854764138012673?s=20

    görüşlerine kısmen katıldığım spiker. renk konusunda hatalı her insan her rengi giyer. pembe mavi fark etmez.
    bence de futbol ile basketbol daha çok erkek sporudur ve voleybol kadınlara daha çok yakışıyor. futbol ve basketboldaki fizik isteyen bazı pozisyonları kadınlarda göremiyorum ve bu da seyir zevkimi düşürüyor. dünyada kadın futbolcu ve erkek futbolcu ile kadın basketbolcu ile erkek basketbolcuya ödenen farklı maaşlarda ilginin erkeklerin oynadığı alanlarda yoğunlaştığını gösteriyor.
    mesela voleybolda da erkek maçları sarmıyor, bam bum diye hayvanca topa abanıyorlar, kadın voleybol maçları ise daha eğlenceli geçiyor.
    birde bazı sporlar erkeğe bazı sporlar kadınlara kalıtım olarak daha yatkındır. en basiti daha erkek ve kadın cinsiyetinin tam olarak oturmadığı okul çağı çocuklarına bakın erkeklerin çoğunluğu futbol veya basketbola yönelirken kadınların çoğunluğu voleybola yöneliyor. tabi bu tüm erkekler basketbol veya futbol oynayacak kadınlar oynamayacak ya da tüm kadınlar voleybol oynayacak erkekler oynamayacak demek değildir lakin kalıtımsal yatkınlık da bir gerçektir. buradan kadın erkek eşitsizliği çıkmaz. kadın erkek eşitsizliği konuları hukuki ve sosyal meselelerdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın