• 12
    çok heyecanlı devam eden turnuva. turnuvanın sürpriz ismi kurt maflin, john higgins'i mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. mark selby de son frame'lerde kendine gelerek son düzlükte karar frame'inde noppon saengkham'ı geçti ve çeyrek finale yükseldi. yalnız noppon gerçekten çok iyi oynadı ve bence daha çok hak eden taraftı. yetenekten çok tecrübeye geçildi.

    mark williams da çeyrek finale çıkanlardan birisi oldu. son dönemlerde çok salmış görüyordum kendisini ama bu turnuvada çok konsantre ve çok bilenmiş görünüyor. hata yaptığı zaman kendine çok kızıyor. zaten stuart bingham'ı yenip çeyrek finale çıktığı maçın ardından pandemi sürecinde 4 aydır aralıksız bir şekilde evinde antrenman yaparak bu turnuvaya hazırlandığını söyledi.

    ronnie-ding maçı devam ediyor. ilk seans sonunda 4-4 eşitlik var. ding kolay pes edecekmiş gibi görünmüyor. turnuvanın en ilginç eşleşmesi sürpriz bir şekilde bu noktaya gelen anthony mcgill ile jamie clarke arasında oynanıyor. clarke ilk seans sonunda 6-2 önde. bu eşleşmenin galibi kurt maflin ile oynayacak, dolayısıyla bu oyuncuların dünya şampiyonasında yarı final görme yolları apaçık durumda.

    son olarak da bulunduğu tabloda final görmemesi için kendini zorlaması gereken judd trump'tan bahsedeyim. turnuvanın son iki gününde ana tablodan maçı yayınlandı ve tüm frame'leri izledim. judd form olarak hem iyi değil hem de çok şanssız. bu ifade judd için çok tuhaf geliyor belki ama gerçekten çok şanssız. pandemi öncesindeki judd özellikle uzun pot ve güvenli vuruş konularında çok sıkıntı yaşıyor. çok zorlandığı maçın sonunda geleceğin dünya şampiyonu yan bingtao'yu 13-11 geçip çeyrek finale yükseldi. yan gerçekten iyi oynadı ve hemen her istatistikte judd'ın önündeydi ama şu anki sakin ve olgun oynayan judd değilde 2010'ların başındaki agresif ve hızlı oynayan judd olsaydı şu an çeyrek finalde yan bingtao olmuştu. judd çeyrek finalde martin gould-kyren wilson eşleşmesinden gelecek oyuncu karşılaşacak. yarı finalde ise maflin, clarke, mcgill üçlüsünden birisi ile. bu yüzden final şansı yüksek dedim. wilson her ne kadar iyi ve ters gelen bir oyuncu olsa da aylardır profesyonel maç yapmadı ve ilk turu anthony hamilton'ın çekilmesi sonucu bye geçti. bu sporda ritmin ne kadar önemli olduğu düşünülünce gould'u geçebilmesine bile şüpheli bakıyorum doğrusu.

    gould-wilson ve hawkins-robertson eşleşmeleri henüz başlamadı. bugün ve yarın oynanacak seanslarla tamamlanacak ve bir sonraki gün çeyrek final maçlarına geçilecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın