resim
Atalay Babacan
Takım:Ümraniyespor
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:23
Boy:1.74
Uyruk:Türkiye
  • 528
    (bkz: ciğer ye karşim)

    internet ortaminda yazilanlari hic kafasina takmamasi gereken orta saha oyuncumuz. ben de zamaninda ezer gomerdim bazi futbolculari. lakin sonra bazi tanışıklıklar sonrasinda hicbir sekilde sosyal medyadaki elestirileri futbolcularin takmadigini gorunce vazgectim.

    yani simdi bir futbolcuyu, futbola baslangic asamasindan itibaren surekli izleyen scoutlar var. patlayacagi donemleri kestirebilen adamlar var. atalay ozelinde bakacak olursak, en azindan arka arkaya 3 macini izlememis birinin oynadigi futbolu, yetenegini anlamamasi gayet olagan. ona lafim yok. ben bu cocugun 2,5 yasindayken topa nasil vurdugunu biliyorum.

    12 yasindan itibaren de gstvden yayinlanan birkac mac haricinde neredeyse tum maclarini izledim. ek olarak tv'de yayinlanan milli maclari da eklemek lazim.

    yunus'u birak, takimdaki tum oyunculardan hem zeka hem de yetenek olarak cok ustundu altyapida oynadigi oyuncu grubu icerisinde. ozan'i dahil etmiyorum. adamda analitik zeka fiskiriyordu resmen. yani o çocuğu tip alaninda yetistir orada da basarili olur.

    orijini 8 numaradir.* altyapida yeteneginden dolayi, 2 yil kadar bir sure 10 numara pozisyonunda da oynadi. dunyadaki bircok futbolcuda oldugu gibi analitik zekasi ust seviyede degildir. oylelerine hagi falan diyoruz. ozan da var tabii. bi cannavaro ayarinda olur, kefilim. atalay'in temel futbol egitimi anlaminda detayli bir bicimde yetistirildigini bizzat biliyorum.

    bu adamin her halukarda sure almasi elzem. simdi gidip de hocaya falan catmayacagim zira ulkedeki mantalitede cok buyuk problemler var. bu adamin altyapida kafa kafaya oynadigi oyuncular sagda solda haftalik minimum 70bin euro kazaniyor. ilk aklima gelen hudson-odoi. su anda chelsea'de oynuyor olmasi lazim. ilk sure almaya basladigi zamanlar ne bicim hatalar yapiyordu. bizde olsa coktan teneke baglanip yollanmisti.

    genclere sans vermek zorundayiz. hele su ekonomik konjonkturde sart oglu sart. ama tabii temel vizyon eksikliklerinin yaninda bagnaz futbol anlayisi ile birlikte taraftarlarca genc futbolcularin benimsenmesi cok zor.

    mesela pas oyununda ust duzey meziyetleri olan, cok kolay adam eksiltebilen birini fiziksiz diye elestirmek bunlardan birisi. ona bakilirsa onyekuru da celimsiz, uflesen dusecek gibi duruyor degil mi? ha bu arada taylan antalyali ile atalay'in beden kitle indeksi hemen hemen esit. ama ben taylan'a vitaminsiz diyen duymadim. ne kadar ilginc. 21. yy.'da bilim diyoruz, cehalete savas actik diyoruz hala daha cahil cesaretimizi kaybetmiyoruz.

    mesela dogru durust takip etmedigi bir oyuncu icin su numara, bu numara gibi kaliplara sokmak da bunlardan birisi.

    kulup icerisindeki iletisimden bihaber durumdayken, hoca oynatmiyor, demek ki yetersiz demek de bunlardan birisi.

    mesela pandemi donemi sonrasinda atalay'in oynayamamasi, ki esame listesine eksik futbolcu bile yazdik, tamamen sakatliktan dolayiymis. detaylari geciyorum. ki ben de bu durumda saydim supurdum ogrenince haaaa! lafimi geri aliyorum demek durumunda kaldim.

    yani bazen birseyleri dusunurken ya da yorumlarken bilgi eksikligi varsa dan dun girismemek gerekiyor. bunu anlatiyorum.

    neyse daha once de yazdim. 1-2 haftaya durumu belli olacak. umarim menajeri kendisine en uygun kiralik oynayabilecegi kulubu bulur getirir de, cokca sure alir. yoksa bunun gibi adamlari futbola kustururseniz, ki zannetmiyorum ruyasinda bile futbol oynayan birinin kusecegini, biz kaybederiz. ha bak burada da psikoloji isin icine giriyor. onu da goz ardi etmemek lazim.

    edit;imla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın