• 64
    herkes fenerbahçe için öngörülen rakamdan oldukça mutlu gibi bir izlenim edindim.

    ancak bana göre kazın ayağı öyle değil.
    federasyon kulüp gerçeklerine aykırı rakamlar belirleyememeli. daha doğrusu serbest piyasa ekonomisinde federasyon rakam belirleyememeli. kime ne amk? tff'nin kulüp yönetimine dahil olma hakkı var mı?

    adamların mevcut futbolcu maaş bütçesi 60 milyon eu. herkes biliyor ki futbolcu kontratları kapı gibi sağlam. fifa, uefa her daim futbolcunun arkasında. sen belirlemişsin 18 milyon eu. hadi her futbolcu sözleşmesini feshetmeyi kabul etse.... senin hakkın var mı bir takımı birinci sermayesi olan futbolcularını kaybetmeye mahkum etmeye.

    ilerleyen yıllarda bu iş çok can yakar. zaten sporun içindeki siyaset teker teker tüm kulüpleri ele geçirir. bence tüm kulüpler birleşip federasyonu yabancı sınırı, harcama limitleri gibi konularda futbolun dışına itmeli. lig bu şartlarda oynanabilir değil.

    galatasaray'ın maaş bütçesi yüksek. ama geçen sezon başarıya ulaştık. peki bir kulüp her sezon başarıya ulaşabilir mi? peki her sene kadrosunu başarısız olma durumuna göre mi belirleyecek.

    benim bu sene maaş bütçem 60 milyon. gelirlerim de bunu karşılıyor. ama başarısız oldum. seneye gelirlerim ancak 40 milyonu karşılayacak. napıcam?

    hele hele bir takımın tek sezonda maaş bütçesini 1/3'üne düşürmek büyük skandaldır.

    ha galatasaray aleyhine hatalar yapılırken gevşek gevşek gülen ahlaksızlar dolu türk futbolunda. ama biz onlar gibi olmamalıyız. zira yarın bizim de başımıza gelecek olan aynısı. açıkcası ülke futbolunun korkunç bir siyaset sopasıyla karşı karşıya olduğu kanısındayım. derhal bu rezalet durdurulmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın