resim
Shabani Christophe Nonda
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:47
Boy:1.82
Uyruk:Kongo DC
  • 642
    nereden bakarsak bakalım haksızlığa uğramış olandır. öncelikle, bu adam galatasaray'da silah zoruyla forma giymiyor, disiplinsizlik yapmıyor, 89'da soksan oyuna trip atmıyor, yedek kalmayı dert etmiyor, takım arkadaşlarıyla bir sorunu yok. eee, geriye ne kalıyor saha içinde ki performansı.. bildiğiniz gibi, nonda şu an baros'tan bile iyi bir forvet olabilirdi, aavrupa'nın çok ciddi kulüplerinde de forma giyebilirdi, ama geçmiş dönemlerde geçirdiği büyük sakatlık kariyerine büyük ölçüde etki etti.
    ve nonda bu arkadaşlar! adam maçta 90 dakika üst düzey performans gösteremiyor, elinde değil yani, yapacak bir şey yok, onun da yapacağı bir şey yok!
    milan baros sakatlanmazdan önce, hatırlayın bi nonda'nın performansını, hatta bir ara "ilk 11'e nonda'yla başlamak" bile tartışılmıştı. neden? çünkü baros 65'te, 70'te oyundan alınıyor, yerine yorgun olmayan, fizik olarak zinde olan nonda giriyor ve nerdeyse bu şekilde, oyuna sonradan girdiği maçların hepsinde en az 1 gol atıyordu. nonda yer yüzünde ki en iyi yedektir. aksine iddia eden var mı? bu kadar da iddialıyım. adam yedek'ten girince bi başka oynuyor, her topa basıyor, "tık" gol, bi bakıyorsun "tık" atmış! sistemimiz böyle tıkıııır tıııkır işlerken, takkadanak baros sakatlandı! yoksa, şu an nonda'yı asla tartışmazdık.
    ama maalesef geldiğimiz nokta nonda gitsin oldu. neden? mücadele etmiyor diyeymiş! yahu adama açık açık denmiyor mu "ey nonda yolcusun evladım sen"?! hem basın, hem taraftar, hem yönetim.. her bir kanattan adama "git" baskısı var. dünkü maçta* adam tabii ki iyi performans gösteremez. sen adamı açık açık isteme, sonra da gol atmasını iste, penaltı kullandır falan filan. adam kendini nasıl versin galatasaray'a?
    geçen sezonda sanctis için aynı şey olmadı mı? adnan polat ne dedi? "sanctis beklediğimizi veremedi dedi, adam kalede yahu! daha sözleşmen var adamla! sen böyle bir laf edince sanctis nasıl konsantre olsun işine? burda benim kızdığım ve üzüldüğüm nokta, adam eğer senin formanı giyiyorsa bik bik etmeyeceksin, "istenmiyor" imajı oluşturmayacaksın, bu sözüm yönetim'e.. sahip çıkmalarını beklerdim sadece..
    her şey bir yana, sırf fenerbahçeye attığı o 1(bir) gol için bile olsa.. bize çok şey kattın nonda, yaptıkların için teşekkür ederiz sana.
    ha şu an içinde bulunduğun durum için üzgünüm ama sanırım bize gelen futbolcuların kaderi bu. ya boklanıyorlar, ya da bok atıyorlar sonradan..
App Store'dan indirin Google Play'den alın