• 950
    daha fazla maç yayınlaması, daha fazla maliyet anlamına gelen kurum. uzun yıllar yayıncılık ve radyoculuk alanında yöneticilik yaptim. konuyu cok basite indirgeyerek özetle anlatmak isterim...
    bir dergiyi örnek alalim:
    aylık 100 sayfa çikan bir yayinsiniz. baskı adetiniz 5000. matbaa masrafiniz ay başina ortalama 25.000 tl civari tutuyor diyelim. sayfalariniza sponsor olmak isteyen çok büyük bir marka size "biz 120 sayfa olmayan dergiye sponsor olamayiz. ayrica en az 7000 basmalisiniz" diyor. bunun ekstra gideri en az 7000 tl civarinda olacaktir. sponsor fiyatiniz + ekstra içerik sayesindeki tirajınız ise bunu karsilamiyorsa fazladan icerik size zarar ve bas belasi olacaktir. ya o sponsoru ikna edersiniz eldeki tasarima ya da daha ekstra para getirecek şeyler yaratir ya da maliyetten kisarsiniz.
    bein muhtemelen fiyatlara zam yapacaktir çünkü maliyeti artiyor. bu da yeni sezonda büyük bir abone kaybi anlamina gelir. öyle ya da böyle bu durum yabancı yatırım konusunda muazzam bir negatif puan aldigimiz anlamina geliyor.

    bein'i seversiniz sevmezsiniz ama kendilerine yapılan büyük ayıp ve ahlak dışi bir harekettir. döviz sabitlenmesi vs gibi konularda başta ok verip sonradan bu tip çirkeflikler yapmak iş dünyasında iyi olmaz. bein group başındaki kişi uluslararası futbol piyasasinda sözü geçen bir şahıs. önümüzdeki sezonlarda trabzon'un yaşadığına benzer avrupa'dan men cezalari yersek şaşırmayalım diyorum.
    ayrıca yandaş medya elinde bir lig yayını sizleri rahatlatacak mı? bein en azından yabancı sınırı vs gibi konularda baskıcı olabilen bir kurum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın