resim
Maicon Pereira Roque
Takım:Vasco da Gama
Mevki:Stoper
Yaş:35
Boy:1.91
Uyruk:Brezilya
  • 2347
    kimse kusura bakmasın da 1.43 milyon euro’ya satılması, hangi açıdan konuya yaklaşırsanız yaklaşın yanlış olan stoperdir.

    22 (%90) takımlı ligde 42 maç yapılacak. bu adamın gücüne, top ayağının düzgünlüğüne ve hava topu hakimiyetine, türkiye ligi standartlarında laf edebilecek biri var mı? bence yok.

    öküz öldü muhabbeti değil bu, yabancı sınırı yok ve sen, 50-55 maçlık bir sezona hazırlanıyorsun. hocanın zaman zaman denediği 3-5-2 de koyarsın bunu göbeğe, soluna marcao sağına da boss gelip sağa sola koşanları onların kovaladığı düşünüldüğünde -yine önemle hatırlatıyorum- türkiye ligi standartlarında taş gibi üçlü savunman olur; rakibi boğmak istediğinde bekleri öne atarsın.

    yok maaşı yok bilmem ne bunlar boş işler. hiçbir şey yapmayıp biraz daha beklesen, biraz daha sabretsen en kötü menajeri avrupa’dan (rusya mesela) bile 3-5 bandında takım bulur.

    türkiye standartlarında kafa topunda dominant, ciddi anlamda güçlü, ayağı orta sahaların yarısından düzgün ve frikik tehdidi olan ancak açık alanda ağır kalan bir stoperi yangından mal kaçırır gibi sattık. yerine gelmesi muhtemel semih’e bakalım: hava topu yok, top tekniği yok denecek kadar az, güçlü değil, maicon’dan çok hızlı da değil. bonus olarak altı pasta dahi arkasına adam kaçırıyor. semih de karın tokluğuna oynamayacağından, evlat kontejanı asgari maaşı olan 1 milyon euro seviyesine geleceğinden, kendisine kıyasla asgari üç kat iyi stoperi 1.5 m için falan satmış olduk. emeği geçenleri tebrik ederim. kendisinin geldiği 8 milyonun üstü bir rakam ütopik, bunu beklemiyorum; ancak bu adam da 1.43 m euroluk bir adam değil kaça gelmiş olursa olsun.

    bunu tutup jimmy’i satsak ve semih’i almasak aynı ekonomiyi yapıyorduk bu arada.
App Store'dan indirin Google Play'den alın