resim
Mustafa Yumlu
Takım:Erzurumspor FK
Mevki:Stoper
Yaş:37
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 169
    https://twitter.com/.../1287146788990914560

    ülkedeki çalışma mantığının ne denli sorunlu olduğunu çok iyi gösteren ve bu bakımdan oldukça değerli açıklamalarda bulunmuş futbolcu.

    bir mesleği profesyonel olarak icra eden insanların doğal olarak en büyük beklentisi ücrettir. zaten bir iş/hizmet sözleşmesinde işverenin temel borcu da, ücret ödeme borcudur.

    ücret alacağını iş/hizmet sözleşmesi ve mevzuata aykırı olarak uzunca süre alamayan bir çalışanın da bunu gerekçe göstererek sözleşmesini feshetmesi; gayet normal, anlaşılabilir ve -gerekli şartlara uyulduğu takdirde - hukuka uygun bir tepkidir.

    ancak nedense ülkemizde hala çalışma işinin iki taraflı bir ilişki doğurduğu, iki tarafın da birbirlerine karşı yükümlülükler altına girdiği anlaşılamadığından ve işverenin işçiye “ekmeğini verdiği”, ona iyilik yaptığı şeklindeki tuhaf düşünce yok olamadığı için, işverenin temel borcunu aylarca yerine getirmediği bir ortamda sporcuların bu nedenle sözleşmelerini feshetmeleri “ahlak dışı” veya “karaktersizlik” olarak nitelenebiliyor.

    7-8 ay maaşını alamadığın bir ortamda bir sürü yanlış giden şey var demektir sevgili mustafa yumlu. yabancı futbolcuların aylarca maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle sözleşmelerini feshetmeleri ise herhalde bu ortamdaki en mantıklı şeylerden olsa gerek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın