resim
Bernard Mensah
Takım:Al-Riyadh
Mevki:On Numara
Yaş:29
Boy:1.80
Uyruk:Gana
  • 246
    kendisi transfer olur ve jean michael seri de takımda kalırsa, benim bildiğim fatih hoca, orta sahada seri-mensah-emre akbaba üçlüsünü dener. emre akbaba geldiğinden beri bir serbest 8 olarak david silva hayali var ama her oynattığında pişman oluyor, sonra aradan birkaç ay geçiyor yine deniyor.

    2018-2019 sezonunda emre akbaba'nın sağlıklı olduğu zamanlarda ndiaye-belhanda-emre akbaba üçlüsünü deniyor, sonuç doğal olarak hüsran oluyordu. kevin de bruyne hayalini de younes belhanda'dan bernard mensah'a verecek gibi duruyor. anlamadığım nokta, neredeyse ismi geçen tüm oyuncuların savunma özelliğinin olmaması.

    mesela, gelecek sezon: volkan babacan, omar, luyindama, marcao, sarracchi(caner), seri, mensah, akbaba, feghouli, emre kılınç, falcao gibi bir 11 ile çıkarsak savunmayı kim yapacak? takımda 7 tane savunma zaafı olan oyuncuyla özellikle katılırsak avrupa'da nasıl başarılı olacağız?

    hatırlarsanız, biz 2013-2014 kadroumuzu aynı 2019-2020'da olduğu gibi tarihimizin en iyi kadrolarından biri olarak görüyorduk. ancak, roberto mancini "kadro aşırı ofansif kurulmuş, ben dengeli olmasını istiyorum" tarzı açıklamalarda bulunmuştu. (gerçi, sonra 2013-2014 sezonu devre arasında daha dengesiz bir kadro kurdu ama olsun.*)

    yine aşırı ofansif, savunma yönü eksik bir kadro mühendisliğine gidiyor gibi fatih hoca. ha fatih hoca 2013-2014'teki kadrodan verim alıyordu bir şekilde, yeni kadrosuyla da uyum sağlarsa yine başarılı olur ama ben 2011-2012 sezonundaki gibi oyunun iki yönünde de başarılı, dengeli bir takım kurulmasından yanayım.

    2011-2012 sezonu ana ilk 11'imize baktığımızda; muslera, eboue, semih, ujfalusi, balta, engin, melo, selçuk, çolak, necati, elmander. bu ilk 11'in tamamını hem hücumcu hem de savunmacı sayabiliriz. yani sezonu domine etmemiz, hem savunmada hem de hücumda en başarılı takım olmamız tesadüf değildi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın