• 42
    bazılarında evlatlıktan red hakkının kullanılması gereken gerçekçi olmayan tanım.

    galatasaray dediğiniz kulüp mirasını tevfik fikret'ten almış, ali sami yen'in vizyonu ile kurulmuş, her zaman "kültür simgesi, sporun beşiği" olarak anılmış ve beğenin veya beğenmeyin bu ülkeden dışarıya açılan en önemli kapı olmuştur.

    ve kusura bakılmasın ancak bu "evlat" tanımını biz çok kolayca herkese yapıştırıyoruz.

    altyapıdan yetişmek evlat olmaya yeterli mi yani? öyle ise emre belözoğlu'da evlat olmalı değil mi? bu kulübün ekmeğini yedi suyunu içti. hayır abi yalansa yalan diyin değil mi? e o zaman emre'nin de peşinde koşalım "evladımız dön yuvana" diye.

    oldu mu? olmadı.

    e ama konu arda turan - emre çolak - semih kaya olduğu zaman (2020 / 2021 sezonu transfer döneminde isimleri gündemde olduğu için bu üçünü söyledim) onları savunanlar "evlat" diyor?

    içlerinde yine en suçsuzu semih kaya. yaptığı normal bir şey sayılabilir, mangalda gözünü yakıyor adam. bunun dışında galatasaray'a yeteneği seviyesinde katkı verdi, "git" denildiği zaman da ikiletmeden gitti. lazım oldu kiralık olarak "gel" dedik geri geldi.

    iyi birisinin yapmadığı hiç bir şey kalmasın, gitsin başakşehir'de bize karşı top oynasın ama evlat.
    öbürü avrupa'dan elendiğimiz gün gülerken twitler falan atsın ama evlat.

    olmaz olsun öyle evlat abi! benim değerlerime, bu kulübe, bu armaya, sırtına geçireceği formaya saygısı olmayan evlat da istemiyorum torun da istemiyorum!

    bir aile düşünün. ailenizin "evladı" bırakıp gidip sizin arkanızı oymaya, kuyunuzu kazmaya çalışıyor, kendi başarısı ve sizin başarısız olmanız için elinden geleni yapıyor. olmuyor, siz başarılı oluyorsunuz. o günkü yandaşlar bunu artık istemiyor atıyor kapının önüne bu da size dönmek için çabalıyor, yaptıkları ortadayken alır mısınız? alsanız eskisi gibi olur mu?

    bir aile düşünün. ailenizin "evladı" siz başarısız olup bir hedefinizden uzaklaştığında yurtdışından gülerek twitler atsın, sizden "o aile" diye bahsetsin. sonra yurtdışında olmayınca bırakıp yine size dönmek için çabalasın, yaptıkları ortadayken alır mısınız? alsanız eskisi gibi olur mu?

    arda turan'ın gelişini savunanların savlarının hepsini okuyorum. bunlar kesinlikle ve kesinlikle eminim ki "yetmez ama evet"çi tayfadan. ikinci şanslara inanıyorlar, "yaptıkları var ama doğruları da yapar, doğru yaptıkları da var, para kazandırdı" vs. e abi ne farkınız kaldı "yol yabdı" diyen dayıdan? bi kendinizi dinleyin ya, okuyun bir yazdığınızı paylaşmadan, ciddi ciddi o adamlardan farkınız olduğunu mu düşünüyorsunuz?

    "oyun böğük yeğenim adam yol yabdı argasında durmayag mı?"
App Store'dan indirin Google Play'den alın