resim
Emin Bayram
Takım:KVC Westerlo
Mevki:Stoper
Yaş:21
Boy:1.92
Uyruk:Türkiye
  • 431
    dün 12 temmuz 2020 ankaragücü galatasaray maçında süper lig kariyerinde ilk defa 11 başlamış, bunun yanında da galatasaray camiasının kaptanı olarak sahada yer almıştır. bunları yaparken de 18 yaşını tamamlamıştır bile... şimdi buradan sallaması kolay da bu kardeşimize, siz kendisinin yaşındayken ne işlerle meşguldünüz acaba? üzerinizde bu kadar beklenti, bu kadar baskı var mıydı? şımarık bir taraftar kitlesince diken üstünde gözetlendiniz mi hiç? tamahkar bir gruba sürekli sürekli en iyi performansınızı 'sürekli' olarak sunmak zorunda mıydınız? sürekli diyorum çünkü bizim taraftarımıza göre altyapıdan çıkan her oyuncu süper star olmak zorunda ve en ve en ve en önemlisi 'hata yapamaz'! bu sanki yazılı olmayan bi' kaideymiş gibi! insan falan değil ki çünkü bu çocuklar birer robot! nasıl hata yapabilirler?(!)
    gelelim bir başka konuya. bu çocukta bir şeyler görülüyor ki yaşıtlarına, hatta kendinden ikişer üçer yaş büyüklerine methiyeler düzülürken daha onların a takımla idmana çıkıp çıkmadığı bilinmezken(sanırım çıkmıyorlar) bu kardeşimiz uzun süredir a takım ile idmanlarda yer alıyor. evet ışık kaan arslan ve ogün çalışkan'dan bahsediyorum. nerede bu kardeşlerimiz bir bilginiz var mı? yüce galatasaray taraftarı kendilerini yere göğe sığdıramıyor ama biz de kendilerinden pek haber alamıyoruz.
    gelelim bir diğer konuya. bu çocuk illa ki ozan kabak olacak diye bir kaide de yok. belki ondan daha iyi olacak, belki ondan daha kötü olacak ama kesin olan şey şu ki bu çocukta bir kumaş var ve onu işlemekte tamamen kendi elinde; iş tamamen kendisine kalmış. ozan'ın da parlamadan bir önceki sezon takımla beraber idmanlarda yer aldığını ve ligde sadece 1 dakika süre aldığını hatırlatalım. sonra hikayeyi herkes biliyor. aralarında ozan ile 3 yaş var ve bu farka göre fiziksel gelişimlerinde fark ne kadar fark eder kestiremiyorum ama şuraya getireceğim; ozan 2018/2019 sezonunda gayet diri ve güçlü bir görüntü göstermişti. emin de bazı fiziksel defolarının üstüne nasıl koyup ne kadar sürede kendini geliştirecek bunları beraber göreceğiz.
    ve nihayet gelelim işin oyun kısmına. olumlu özelliklerinden bahsedelim öncelikle. bir stopere göre ayağı hiç fena değil, oyun kurmaktan çekinmiyor, topu istiyor. diğer artısı oyun görüşü ve bilgisi gayet yerinde. oyunu dikine oynuyor, savunma oyuncusu da olsa aklı hücumda ve takımını atağa çıkarmaktan çekinmiyor. bir diğer olumlu özelliği ise öz güveni yüksek. sorumluktan ve riskten kaçınmıyor. ama bunu biraz dizginlemesi lazım. bilakis dünkü maçta penaltı pozisyonunda fazla öz güvenin getirdiği rahatlık ve konsantrasyon kaybı çıkarken basit bir pas hatası yaptırdı ve akabinde maalesef kendisi penaltıya sebebiyet verdi. ama penaltıdan sonra özellikle izledim yukarıda saydığım olumlu şeyleri yapmaktan çekinmedi ki bu iyi bir şey. kendisi öğrenmeye, gelişime açık; denemekten, risk almaktan çekinmiyor. cidden iyi bir cevher ve bu kardeşimizi iyice işlemeliyiz. olumsuz özelliklerinden bahsedersek de süratı en büyük defosu. bunun üzerine kesinlikle düşmesi gerekiyor. bazen bu defosunu oyun bilgisi ve pozisyon olarak kapatsa da açık alanda zorlanabilir. üstüne düşmesi gerek. bir diğer husuta penaltı pozisyonunda bahsettiğim gibi fazla öz güvenin getirdiği rehavet diyeyim. ama bu da maç tecrübesiyle aşılacak ve hallolunacak bir şey.
    artık toparlarsak benim emin kardeşimizde gördüklerim bunlar, yolu açık olsun inşallah. umarım hem bize hem milli takıma uzun yıllar hizmet eder, iyi bir kariyer sahibi olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın