resim
Emin Bayram
Takım:KVC Westerlo
Mevki:Stoper
Yaş:21
Boy:1.92
Uyruk:Türkiye
  • 429
    12 temmuz 2020 ankaragücü galatasaray maçı'nda yaptığı hatayı yapmayan futbolcu yok.
    bu sene benzer şekilde lemina da gol yedirdi bize, seri de... takımdaki yardımlaşma eksik olmasa bu hata olmazdı.

    birincisi bu. ikincisi emin hakikaten çok güzel top kullanıyor. marcao kadar başarılı görünüyor bu konuda. fakat defansif anlamda eksikleri var. bu normal. daha 17 yaşında adam. 30 küsür yaşında, süper lig'in kurdu olmuş adamlara karşı top oynuyor. en büyük sıkıntısı ise hızı. mesela ozan hız ve hızlanma konusunda cidden iyi bir adamdı. o nedenle sörloth gibi bir adamı döndürse de yetişip müdahale edebiliyordu, fakat emin'in böyle bir avantajı yok. bir defans oyuncusu için hız müthiş bir meziyet. ama olmazsa olmaz değil. dolayısıyla hamle zamanlamasını mükemmel yapmalı ve çok iyi pozisyon almalı. bu da mental gelişim ve tecrübe gerektiriyor. yani hız olmadan da iyi defans oyuncusu olunabilir. örnek mi? popescu hızlı değildi. keza bülent de ortalama hızda bir futbolcuydu. eğer pozisyon almada ve hamle zamanlamasında iyiseniz hız olmadan da iyi bir defans oyuncusu olabilirsiniz.

    ben emin bayram'ın yerinde olsam hedefim bu tarz futbolcular olurdu. mesela portekiz'in yetiştirdiği en önemli defans oyuncularından fernando couto. bir başka örnek ricardo carvalho. bu adamlar iyi top kullanan yavaş adamlardı. ama çok güzel kariyerleri oldu. emin'in de bu şansı var.

    pozisyon alma ve zamanlama üzerine ciddi çalışırsa ve daha hamleli bir oyun tarzı belirlerse kendine çok iyi noktalara gelebilir. belki de bu meziyetleri var. hayatında ilk kez ilk 11'de üstelik de çok çok kötü bir takımla sahaya çıkan ürkek bir futbolcuysan ne olduğunu tam sergileyememen normal. fakat en azından emin'in bahsedilen potansiyeli ve fatih terim'in kendisine olan güvenini düşününce potansiyeli olduğu kesin. mesele, biz bu potansiyeli işleyebilecek miyiz, işleyemeyecek miyiz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın