resim
Nihat Özdemir
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:74
Uyruk:Türkiye
  • 883
    --- alıntı ---

    bütün kulüplere görüşleri soruldu, çoğunluğu 11 yabancı istiyor. ben buna evet der miyim? sahaya 11 yabancıyla çıkılmaz, bu talebi uygulamamız mümkün değil.

    nihat özdemir (görünüşte tff başkanı)

    --- alıntı ---

    işte düşünen, özgür ve akılcı birey yerine kul-köle zihniyetli bir zatın örneği. oyunun aktörlerinin ezici çoğunluğu onbir yabancı istiyor ama onlar da kim ki; ben ağam ne derse onu yaparım. her şeyin en iyisini ağam bilir, ağamın sözü üstüne söz yoktur.

    işte bir filozofumuzun “özgürlük düşüncede başlar” sözünün canlı kanlı ispatı. tff başkanına sorarsan özgürüm der, türkiye’nin en zenginlerinden biri aynı zamanda ama adam kafadan kul-köle. adam kul-köle ama farkında bile değil. farkında olsa bu açıklamayı yapmaz/yapamaz çünkü.

    sahaya onbir yabancıyla çıkılmaz demesi de trajikomik. beş büyük majör ligde takımların çoğu ağırlıklı olarak yabancılarla oynuyorlar onlarda itiraz olmuyor, bizim sıradan ligimize gelince itiraz oluyormuş. bakın sayın tff başkan ve yöneticileri;

    evet ben de onbir yabancı sahada olsun istemem, en az altı-yedisinin yerli futbolcu olmasını isterim ama bunun yolu yasaklamak de-ğil-dir. yasaklama yerli futbolcunun kalitesini ar-tır-maz. sadece fiyatını artırır. yerli futbolcunun takımda oynaması değil, kalitesinin artması önemlidir. kaliteyi artırmanın tek yolu da onları acımasız rekabete sokmaktır. aksi halde yerli futbolcu alır parasını sere yatar.

    ancak ben bunları tff başkanı ve yönetimine boşuna anlatıyorum çünkü biliyorum ki kul-köle olmuş adamların düşünmeleri, düşünseler de ifade etmeleri mümkün değildir. onlara emir veren kimse onun ikna edilmesi gerekir. onun kim olduğunu cümle alem biliyor ama ona da anlatmak çok zor. çünkü bu yabancı konusu da siyasete alet edilmiş durumda. ancak bu sefer futbolseverlerin ezici çoğunluğu yabancı sınırlamasına karşı. bu açıdan bu karar ters tepecek diye düşünüyorum. bu yasağı getirenler sandıkta zararlı çıkacaktır.

    galatasaray sözlük vasıtasıyla bütün ülke yöneticilerine sesleniyorum:

    yasaklar çözüm değildir. tam aksine yasaklamak çözümsüzlüktür. bunun çok derin felsefi tahlilleri yapılmıştır ve şimdi onları burada açıklayacak değilim. dileyen araştırıp bu konuda detaylı bilgiler elde edebilir. üstelik bu yabancı yasağı bütün ülkenin futbolunu ve dolayısıyla da bütün futbolseverlerini ilgilendiriyor.

    bir futbolsever olarak diyorum ki:

    ya yabancı yasağından vazgeçin ya da ülke takımlarımızı avrupa kupalarından çekin. artık yeter, güçlü takımlardan beş-altı-sekiz yetip rezil olmak istemiyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın