• 7
    altyapıdaki oyuncuların da dahil edilmesi gereken planlama.

    bu sezon 8 yabancı ilk 11'de oynatabiliyoruz. kalecimiz yabancı, iyi türk forvet de olmadığından * o da yabancı olacak. etti iki zaten.

    bu pas oyununda jean michael seri için şartların zorlanacağı malum. iki stoperden de memnunuz, satılmadıkça emin bayram'a yer açılmaz ki bence sınır nedeniyle para edeni satmamız gerek. emin'e anca böyle yer açılır. emin konusundaki ısrarımın nedeni; ilk 11 oynayabilecek tek altyapı oyuncumuz gibi görünüyor şu anda. hadi bir yabancı stoperi sattık diyelim, etti 4 yabancı.

    bekler de yabancı olacaktır. etti 6 yabancı. türkiye içinde iyi türk bek yok. yurt dışında oynayanlara da paramız yetecek gibi değil. aklıma biri gelmedi bu konuda da.

    geri kalan orta alandaki 4 bölgeden 2'si de türk olacak. oyun yapımız nasıl olacak bilmiyorum ama emre akbaba burada öne çıkan adaylardan biri. tabii fatih terim hızlı kanatları seviyor ve genelde tek forvetli 4-3-3 tarzı sistemlerle oynatıyor. tek forvetli sistemlerden vazgeçip 4-4-2 tarzı ikili forvetin birinin emre tarzı yardımcı forvet gibi oyanayabilecek bir sisteme geçer mi, geçmek ister mi onu da göreceğiz. diğer türk de emre kılınç olacaktır.

    3 türk'ü özetlersek; emre a., emre k., emin b. olacak gibi duruyor ilk etapta.

    bu arkadaşlar oyundan çıkarsa, sakatlanırsa vs. yerlerine yabancı alınamadığından bunları yedekleyenlerin de türk olması elzem. yunus akgün'ün artık yaşı geldi. ya ısrar edilip oynatılsın, o yetenek yoksa da yollansın. en azından emre kılınç'ın düzenli yedeği olabilir bence. ahmet yılmaz çalık aslında bizim sisteme hiç uymuyor ama yapacak da bir şey yok. emin'in yedeği de o olur. emre akbaba'nın yedeği de adem büyük.

    diğer sezon da yine yabancı sınırı düşeceğinden altyapıdaki veya yedekteki oyunculara şans verip kendilerini hazırlamamız gerekiyor. taylan antalyalı, ömer bayram nispeten hazır adamlar. sürekli formda kalmaları için arada bir şans verilmeliler. atalay babacan'ı da çok övüyorlar ama onun da yaşı geldi. artık oynayabilecekse oynaması gerek. seneye zaten şampiyonlar ligi de yok, sık sık şans vermeliyiz gerekirse bu tip oyunculara; ne kaybedeceğiz ki. olurlarsa olurlar, olmazlarsa yollarını açarız. yine süleyman luş da çok övülüyor, sol beki de onla yedekleyebiliriz. bu gençleri hiç izlemedim aslında yorumlara binaen yorumda bulunuyorum bir nevi ama sadece 8 kişi oynatabiliyorken de 14 kişiyle anlaşmak bence abesle iştigal. bazı joker adamlar 8'den sonra yedekte bulunabilir. misal martin linnes, sağda solda oynar diye yedek bekletilebilir. zorlasan kanat bile oynar. ryan donk da aynı şekilde. joker gibi yedekler. ali yavuz kol da forveti yedekleyebilir. gibi gibi.

    zor bir kadro mühendisliği bizi bekliyor. bir de ffp'miz var üstelik...
App Store'dan indirin Google Play'den alın