• 25
    entry tarihi itibariyle* 2003 jenerasyonunu içermekte olup yeni açıklanan yabancı kuralıyla birlikte değeri fazlasıyla artan jenerasyondur.

    bu yaş grubundaki çocuklar önümüzdeki üç sene altyapılarından yetiştikleri kulüpler için hayati öneme sahip.

    öyle ki, 2021-22'de 2000'den sonra doğmuş 1 adet, 2022-23'de ise 2002'den sonra doğmuş 2 adet altyapınızdan yetişmiş oyuncu oynatma zorunluluğunuz var. 2003lü bu çocuklar bu kuralların hepsine yaşları itibariyle uyuyor. mesela beşiktaş'ın bu sene oynatmaya başladığı rıdvan yılmaz 2001'li. yani rıdvan 2022-23 sezonunda altyapıdan yetişmiş oyuncu kontenjanını dolduramıyor.(u: skandal bir şey bu. 21-22 yaşındaki çocuk altyapıdan yetişmiş olmasına rağmen o kontenjandan sayılmıyor. )

    altını çiziyorum, türkiye altyapısında yetişmesinin bir anlamı yok. direkt kulübünüzün altyapısı olması lazım. bu da şu demek. hadi galatasaray'ı, trabzon'u, fener'i bir şekilde yolunu bulur. mesela sivas ne yapacak? son 100 yılda kaç topçu çıkarmış altyapısından da 2 tane hem de 2002 den sonra doğmuş oyuncu bulacak? veya bu sezonunun bir diğer başarılı takımı alanya. bu takımlar neden ses çıkarmaz bu yabancı kuralı saçmalığına ben anlamıyorum. zor görürler bir daha bu puanları/sıralamaları.

    bu milli takımımızda şimdiden parlayan birçok oyuncu var ve bana göre oldukça iddialı bir jenerasyon.

    kısaca bir hafıza tazelememiz gerekirse:

    ahmet çağrı güney-bursaspor
    ravil tagir-altınordu
    emin bayram-galatasaray
    yusuf erdem gümüş-galatasaray
    bartuğ elmaz-galatasaray
    tuğbey akgün-bursaspor
    öner faruk beyaz-fenerbahçe
    emre demir-kayserispor
    kazımcan karataş-altay
    burak ince-altınordu
    selman faruk dilbek-galatasaray

    ilk dikkat çeken isimler. trabzondan ve beşiktaştan isim saymadım fark ettiyseniz. beşiktaştan 1 oyuncu var zaten milli takımda.

    kulüpler bu çocukların üstüne gitmek zorunda artık. bu mecburiyet hiç sağlıklı değil ama yapacak bir şey de yok. (bkz: #2925292)

    istanbul kulüpleri arasında altyapısı en iyi kulübüz. bunu kullanmamız lazım. fenerbahçe bir ara her potansiyeli alıyordu ama orası fenerbahçe. potansiyel öldürmek üzerine kurulu bir camia.

    ve 2022-23 sezonunu beklemeye gerek yok. özellikle emin ve bartuğ artık sürekli as takımda olmalı, as takımla antremana çıkmalı. gerekiyorsa 3-0 önde olduğumuz maçın 85. dakikasında oyuna girmeliler ama oynamalılar.

    dört ayağının üstüne düştü bu çocuklar. kazanacakları paranın en az iki katının kazanacaklar artık. umarım bunun rehavetiyle gelişimlerini aksatmak yerine, bu rahatlık ve daha az baskı ile daha verimli olurlar hem kulüplerine hem ülkelerine.
App Store'dan indirin Google Play'den alın